Нов мащабен атентат в Германия, който е можел да доведе

...
Нов мащабен атентат в Германия, който е можел да доведе
Коментари Харесай

Сериозен атентат в Германия беше предотвратен

Нов огромен атентат в Германия, който е можел да докара до доста жертви и ранени, беше предотвратен. Местната полиция арестува 19-годишен сириец, обвинен в подготовка на бомбено нахлуване, оповестиха прокурорите от звеното за битка с тероризма. Мъжът, разпознат като Ямен А., е арестуван призори от специфични сили в североизточния град Шверин, провинция Мекленбург - Предна Померания. Той е обвинен, че "готвел” "ислямистка атака”, оповестиха прокурорите, съобщи Българска национална телевизия и inews.bg, цитирайки БГНЕС.

Сириецът почнал подготовката за нападението още през юли. Тогава той купил материали и химикали за изработката на самоделно взривно устройство. Според проверяващите младежът считал да го задейства на оживено публично място. Което по всяка възможност е щяло да докара до кървава баня. Прокуратурата отбелязва, че няма данни младежът да членува в терористична организация. Въпреки това обаче се счита, че е радикализиран ислямист.

По данни на контраразунаването, към 1 800 души в Германия са в категорията "потенциални ислямски терористи”. По-рано вътрешният министър Томас де Мезиер осведоми, че през 2016 година са били предотвратени над 10 атентата. От началото на тази година в страната са формирани към 900 каузи за терористична активност.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР