Нов Кумгейт разбуни публичното пространство. Кметът на Батак Петър Паунов

...
Нов Кумгейт разбуни публичното пространство. Кметът на Батак Петър Паунов
Коментари Харесай

Кметът на Батак давал обществени поръчки на сина си

Нов Кумгейт разбуни общественото пространство. Кметът на Батак Петър Паунов е възлагал публични поръчки на компанията на сина си. По този метод кметското семейство се е обогатило с над половин милион лв. държавни пари.

Прокуратурата повдигна обвиняване против дългогодишния кмет Петър Паунов, избиран с мандат от Българска социалистическа партия.

Според обвинителния акт той е превишил правата си при продажба на държавна земя край язовир „ Батак”. В качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние, Паунов е нарушил служебните си отговорности, като е съставил и утвърдил акт за частна общинска благосъстоятелност, с който е трансформирал статута на държавен аграрен парцел до водоема. После земята е продадена на трето лице за сумата от 2400 лева Кметът е набавил полза за новия притежател на парцела, като в това време е ощетил страната. Грозят го до 8 години затвор, в случай че бъде наказан.

Едноличното ООД на сина на Петър Паунов - Крум Паунов, се появява като реализатор или подизпълнител на огромна част от публичните поръчки. За да се заобиколи спорът на ползи, множеството поръчки са възлагани от локалното Горско стопанство. В действия на община Батак компанията на сина взе участие като подизпълнител или част от консорциум с други сътрудници.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР