Нов кредит ще тегли БСП, след като партийната каса се

...
Нов кредит ще тегли БСП, след като партийната каса се
Коментари Харесай

Нинова взема нов заем, ипотекира имоти на БСП

Нов заем ще тегли Българска социалистическа партия, откакто партийната каса се е опразнила. Решението е взело Изпълнителното бюро на столетницата преди седмица на свое съвещание по предложение на соцлидерката Корнелия Нинова.

Нинова ще тегли половин милион лв. заем, с цел да може да обезпечи вътрешнопартийния избор на нов водач, защото допреди месец в партийната каса имало по-малко от 100 хиляди лева, научи DarikNews от социалисти. За поръчителство лидерката е наредила да се ипотекират парцели на Българска социалистическа партия в страната. По първична и неофициална информация става въпрос най-малко за 12 парцела, част от които са дарявани на Българска социалистическа партия.

Столетницата има и други заеми. От " Позитано " 20 към момента не са изплатили и към 2,5 млн. лева на бюджета, дължими със задна дата поради смяната в размера на дотацията на партиите предходната година. В същото време общинските структури не са получавали средства в продължение на половин година. Съмненията са, че парите от членския импорт, включително на депутатите от Българска социалистическа партия, са били изхарчени без въобще да стигнат до партийните организации в страната. Изплащат се единствено осигуровките на апарата там.

Соцлидерката се надявала да възвърне част от сумата в края на април, когато се чака първият транш от тазгодишната дотация. Той обаче е в размер на малко над един милион лв. и няма да стигне за покриване на всички задължения и разноски на соцпартията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР