Нов кралски шифър, използван върху военни униформи и пощенски кутии,

...
Нов кралски шифър, използван върху военни униформи и пощенски кутии,
Коментари Харесай

Как изглежда новият кралски шифър, въведен заради Чарлз Трети?

Нов кралски код, употребен върху военни униформи и пощенски кутии, е въведен в Обединеното кралство след гибелта на Елизабет II и възкачването на власт на Чарлз III.

Това заяви в понеделник вечерта BBC, базирайки се на Бъкингамския замък.

Избрано е персонално от краля от набор от дизайни, създадени от колежа по оръжие.

Монограмът съчетава първичните му “C ” и “R ” за Рекс, латинското за крал плюс III за третия крал Чарлз.

Шифърът, образна еднаквост за новото царуване, заменя E II R на кралица Елизабет II.
Предстоят и други промени, с цел да отбележат новото ръководство на крал Чарлз.
Банката на Англия казва, че новите банкноти с портрет на крал Чарлз III се чака да влязат в обращение доникъде на 2024 година, като изображението ще бъде разкрито преди края на тази година.

Ще бъдат произведени нови монети, казва Кралският монетен двор, и ще се появят „ в сходство с търсенето от банки и пощенски служби “.

Няма избрана дата по кое време ще бъдат употребявани, само че ще бъде показано изображение на новите монети с лика на Крал Чарлз, преди да влязат в обращение.

Интересна детайлност е, че съществува традиция, споделя Кралският музей на монетния двор, профилът на нов монарх върху монетите да е извърнат в посока, противоположна на техния предходник.

Съществуващите банкноти и монети ще продължат да бъдат годни, като банкнотите и монетите на Чарлз и Елизабет ще се употребяват една до друга.
Кралският монетен двор споделя, че има почти 27 милиарда монети от ръководството на кралица Елизабет II в обращение.
Кралската поща споделя, че новите марки с изображение на крал Чарлз ще “влязат в обращение, откакто актуалните ресурси от марки бъдат изчерпани ”.



Но набор от четири мемориални марки ще бъдат пуснати през ноември, показващи портрети на кралица Елизабет II, направени на разнообразни стадии от нейното ръководство.

С приключването на кралския траур новият код на крал Чарлз ще бъде употребен за първи път.

Този персонален монограм на новия монарх ще бъде прибавен за първи път в пощата на Бъкингамския замък във вторник, когато ще се употребява за писма от кралските домове.

Това е изображение, което ще стартира да се употребява по-широко, от униформи до публични писалищен материали до публични здания.

Има обособена версия на шифъра за Шотландия, която включва шотландската корона.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР