Нов кръг от слухове и сценарии за това дали турският

...
Нов кръг от слухове и сценарии за това дали турският
Коментари Харесай

Грозни слухове за Ердоган отново разтърсиха Турция

Нов кръг от клюки и сюжети за това дали турският президент Тайип Ердоган има подправена тапия или не, разтресе Турция.
Турските медии оповестяват, че президентът има подправена тапия. Това е спор, който е бил дискутиран неведнъж в предишното. Ердоган в своята автобиография оповестява, че е записан през 1973 година в Aksaray Iktısadi ve Tıcari Ilimler Akademisi.


Училището принадлежеше на едноименния академия на Константинопол (Istanbul Iktisadi ve Ticari Ilımler Akademisi). През 2014 година журналистът Айше Хур подава искане в Университета Мармара, който се причислява към академията след 1982 година, с запитване каго е записан и приключил президентът, който го загатва в своята биография. Също по този начин изиска заверено копие от университетския списък. Деканът на Университета Мармара в писмо осведоми журналиста, че информацията, поискана е в границите на персоналните данни и не може да бъде разкрита. Също по този начин през 2016 година още веднъж се слага под въпрос дали дипломата по стопанска система и ръководство от университета в Мармара, която има турския президент Реджеп Тайип Ердоган, е същинска или не.
Според последните изказвания Ердоган няма годна университетска тапия.

Ако това е правилно, ще има големи последствия, тъй като съгласно турската конституция президентът би трябвало да е приключил университет или друго висше образователно заведение. Конституцията в член 101 гласи, че това е несъмнено и незаменимо изискване.
Обвинението в началото е било подадено във Върховната изборна комисия от някогашния арбитър Омер Фарук Еминтоглу, който е създател на известната асоциация на съдиите и прокурорите ЯР-САВ. Членовете на тази група са свързани с опозицията, Републиканската национална партия (CHP), до момента в който ЯР-САВ и Омер Фарук Еминтоглу са станали необятно известни с враждебността си към ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР). Това е била и повода, заради която недоволството не е привлякло вниманието през цялото време, разясняват гръцки медии.
През 1981 година няма университет в Мармара и няма такова учебно заведение с това име. Университетът в Мармара е учреден в Истанбул през 1982 година, а учебното заведение, от което Ердоган е трябвало да приключи, получава своето име през 1983 година Преди това е било известно като Академията по стопанска система и търговски науки. Как е допустимо Ердоган да има подписана университетска тапия, когато през 1981 година нямаше университет или факултет с това име?, допълват медиите.

Източник: newsbg.eu
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР