Нов крадец е влязъл в дома на пловдивския лекар д-р

...
Нов крадец е влязъл в дома на пловдивския лекар д-р
Коментари Харесай

Крадец пак влезе в дома на доктора, застрелял Жоро Плъха

Нов апаш е влезнал в дома на пловдивския доктор доктор Иван Димитров, който през 2018 година простреля рецидивиста Жоро Джевизов-Плъха при опит за кражба.

От Районната прокуратура в град под тепетата оповестиха, че нощес към 22 часа е подаден сигнал на тел.112 от брачната половинка на рентгенолога, че в една от стаите в фамилното жилище има апаш. Пристигналите на място полицейски чиновници задържали 37-годишния Г.Й. В него са открити ключ за лек автомобил, отдалечено, няколко бутилки с алкохол, връзка със секретни ключове и други

Днес мъжът е притеглен като обвинен по бързо произвеждане за това, че при изискванията на рисков рецидив, посредством разваляне на загради, крепко направени за отбрана на парцел, е направил опит да отнеме непознати движими движимости от владението на 52-годишния Иван Димитров. Деянието е останало незавършено заради независещи от дееца аргументи, прецизират от държавното обвиняване.

Крадецът е съумял да влезе в парцела на рентгенолога, като е махнал бариера на прозорец. В това време семейство Димитрови не са били у дома.

Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за установяване на непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Г.Й. е осъждан. За последно е излязъл от пандиза през април 2021 година

През 2019 година доктор Иван Димитров беше оневинен от Окръжния съд в Пловдив за това, че на 2 март 2018 година при изискванията на превишаване рамките на неизбежна защита простреля с нелегално притежаван револвер Георги Джевизов, който заварил да краде в гаража му малко след среднощ. След убийството в Пловдив имаше многочислени митинги в отбрана на рентгенолога.

Впоследствие апелативният съд върна делото за доизясняване на фактическата конюнктура, а в края на септември т.г. нов състав на Окръжния съд оправда доктор Димитров. Магистратите заключиха, че убийството е станало при неизбежна самозащита.

Така делото още веднъж стигна до Пловдивския апелативен съд, който би трябвало да заседава в четвъртък.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР