Нов корпус към 28-о Средно училище Алеко Константинов в столичния

...
Нов корпус към 28-о Средно училище Алеко Константинов в столичния
Коментари Харесай

Председателят на СОС Георги Георгиев откри нов корпус към 28 СУ Алеко Константинов в столицата

Нов корпус към 28-о Средно учебно заведение " Алеко Константинов " в столичния квартал " Красна поляна " бе открит през днешния ден в наличието на ръководителя на Столичния общински съвет Георги Георгиев, Ваня Кастрева, шеф на Столичния инспекторат по обучение, Иван Чакъров, кмет на регион " Красна поляна ", общински съветници и възпитаници.

 

 

Началото на приблизително учебно заведение " Алеко Константинов " се слага преди106 години, сподели в своето слово ръководителят на СОС Георги Георгиев. Българинът постоянно е отделял сили и средства за обучение, акцентира той. 

 

Днес сме тук, с цел да открием новия корпус, в който над 180 възпитаници ще потънат в света на науката и просветата. Георгиев пожела на децата да са здрави, любознателни и да пазят учебното заведение. Той сподели, че Столичната община прави всичко по силите си за развиването на града и образованието в града. 

 

Началният стадий на 28 СУ „ Алеко Константинов “ до 2020-21 образователна година се обитаваше в постройка, построена с етернитови плоскости, които са нездравословни за човешкото здраве. През 2021 година тази пристройка към главната постройка беше съборена и стартира строителството на новия корпус, в който да бъдат настанени учениците от първи до четвърти клас, напомни шефът на учебното заведение Станимира Стоева. Строителството продължи 24 месеца и на 19 октомври т.г. е формалното му разкриване.

 

Новата постройка се състои от осем съвременно обзаведени класни стаи и една  зала за компютърно моделиране, уточни тя.

 

Изградена е красива актова зала за тържества и просторна учителска стая. Инвестицията за новата постройка, включваща оборудването и компютрите, възлиза на 2,6 млн. лева

 

Класните стаи разполагат с интерактивни дъски с камери и съвременни мебели. Сградата е пригодена за деца с увреждания, разполага с асансьор и тоалетни, които да улесняват техния престой в учебното заведение. В новия корпус ще се образоват деца от начален стадий - от първи до четвърти клас, към 180 деца.

 

Основен ремонт е изработен и на двора на учебното заведение – построена е нова отвесна планировка, обособени са нови стадиони – футболно, баскетболно и волейболно, както и фитнес навън.

 

Сградата е с съвременна система за пожарна сигурност, която непосредствено подава сигнал към СОТ и пожарната.

 

Средното учебно заведение „ Алеко Константинов “ е най-старото учебно заведение в регион „ Красна поляна “ – на 106 години. Изградено е наоколо до най-старото читалище в региона - „ Св. св. Кирил и Методий “, до църквата „ Възкресение Христово “ и до единствения децентрализиран спектакъл в София – спектакъл „ Ателие 313 “. Така в центъра на региона се обособява важен културен център с вековни обичаи, показаха от образователното заведение.

 

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР