Нов концерт за набиране на средства за ремонта на сградата

...
Нов концерт за набиране на средства за ремонта на сградата
Коментари Харесай

Певческото дружество събира пари за ремонт

Нов концерт за набиране на средства за ремонта на постройката си прави на 9 декември от 18.30 часа в Дома на Културата Певческото сдружение „ Ангел Букорещлиев ”.

Както „ Марица ” е писала неведнъж, постройката на най-старата хорова групировка в града е в доста неприятно положение – стените към скалите на тепето са проядени от влага, подът е прогнил, а през есента вандали избиха правоъгълна дупка в предната стена на постройката.

От певческото сдружение насочат покана към всички свои някогашни и сегашни хористи, другари и спомоществователи да дойдат на концерта, който е с вход „ Свободен ”. В залата ще бъдат сложени кутии за дарения на публиката.  Концертът се реализира с поддръжката на община Пловдив.

В него ще вземат присъединяване хорът при ППД „ Ангел Букорещлиев “ с диригент Илиян Тиганев, Девическа хорова групировка „ Евмолпея ” и вокална групировка „ Слънчеви гласове “. Като солови реализатори ще чуем тенорът Камен Курдов и сопраното Виктория Пигова. 

Програмата ще включва хорови и солови произведения от именити български и задгранични създатели.

Тенорът Камен Курдов ще извърши италианските канцонети като “Non Ti scordar di me ”, a сопраното Виктория Пигова ще се допре до Верди с известната песен “Caro nome ” от операта “Риголето ”. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР