Нов клуб на съюза Сороптимист Интернешънъл беше учреден в София.

...
Нов клуб на съюза Сороптимист Интернешънъл беше учреден в София.
Коментари Харесай

Учредиха нов клуб на съюза Сороптимист Интернешънъл в София

Нов клуб на съюза " Сороптимист Интернешънъл " беше основан в София. Това е деветият подобен клуб в България. Името му е " Св. Иван Рилски ", а главната цел - да подкрепя майките на деца с увреждания. Световната Сороптимист организация е основана преди близо век и в нея членуват над 70 000 дами с разнообразни специалности. Те непринудено работят за възстановяване на живота на дамите и се опълчват против трафика и насилието.


Първият план на новия клуб у нас ще оказва помощ на майки, които имат деца със характерни потребности. Идеята е дамите да почувстват поддръжка и най-малко за малко да бъдат анулирани в ежедневните грижи за децата.
Герда Хузие, предствител на Сороптимист клуб в Белгия: Така че ще имат време за себе си и това е доста значимо, тъй като в случай че се усещат добре, те могат да се грижат и за децата си по-добре.Йонка Маринова, президент на съюз Сороптимист Интернешънъл България: Тоест да се сътвори действително един център за майки с деца с такива потребности, нещо, което в страната, най-малко съгласно тях, липсва.
Председател на новия клуб стана Маргарита Методиева, уверена е, че даже и дребното положително, което може да се направи за някого - има смисъл.

Маргарита Методиева, ръководител на клуб " Св. Иван Рилски ": Бъдете безусловно сигурни и спокойни, че ние ще дадем с цялата си доброта, всичко на което сме способни.Тези интернационалните благотворителни кубове трансформират живота на дамите и им дават нови благоприятни условия.Верена декор Трескоу - Бронке, президент на Сороптимист Интернешънъл Европа: Ние желаеме да образоваме и окуражим млади дами да са самостоятелни, сполучливи и да имат доста самонадеяност.
Домашното принуждение над дами е идната тематика, по която ще работят дамите от новосформирания клуб.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР