Нов кабинет следващата седмица очакват съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил

...
Нов кабинет следващата седмица очакват съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил
Коментари Харесай

Преговорите за коалиция: Петков и Василев очакват следващата седмица да има кабинет

Нов кабинет идната седмица чакат съпредседателите на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков и Асен Василев.

Преговорите сред четирите партии не престават и този уикенд, като те не са обществени за медиите.

„ Продължаваме промяната “, Българска социалистическа партия, „ ИТН “ и „ Демократична България “ прецизират структурата на кабинета с четиригодишна управническа стратегия.

В момента тече последно координиране на съдружното съглашение. То е 180 страници и е документът, който би трябвало да бъде утвърден от управленията на останалите три партии в бъдещата коалиция. Това ще се случи най-вероятно в понеделник или вторник.

Пълният лист с имената на номинираните министри в съдружния проектокабинет обаче ще е явен едвам през идната седмица.

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков, който към този момент е номиниран за министър председател, не скри, че за две министерства към този момент има избрани претенденти - на финансите - Асен Василев и на вътрешното, където министър да остане актуалният Бойко Рашков.
Снимка: bTV
„ Ние доста го харесваме като министър, харесваме неговата работа и ще се радваме да работим с него отсега нататък ", съобщи Кирил Петков.

Петков сподели още пред bTV, че всяка от обединенията в бъдещото ръководство може да има собствен вицепремиер. Това значи, че в новия кабинет ще има минимум четирима вицепремиери - от „ Продължаваме промяната “, Българска социалистическа партия, „ Демократична България “ и „ ИТН “.
Снимка: bTV
Най-вероятно другият съпредседател на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев ще бъде и вицепремиер, с изключение на финансов министър.

В предаването „ Тази събота “ новият ръководител на Народното събрание Никола Минчев разгласи, че приоритет за новата власт ще бъде промяната в правосъдната система, а Народното събрание няма да е гумен щемпел на държавното управление.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР