Нов кабинет, а не избори - на това се надява

...
Нов кабинет, а не избори - на това се надява
Коментари Харесай

ИТН може и да приеме Никола Минчев за премиер с третия мандат

Нов кабинет, а не избори - на това се надява депутатът от " ИТН " Ива Митева . В студиото на Нова телевизия тя изясни, че вижда умората, отегчението и гнева в очите на хората - обществото не желае избори.

" Ако в действителност сме виновни политици, би трябвало да вървим към нов кабинет. Би трябвало да забележим, че хората ни вкараха във властта с доста вяра и упования, че хората не желаят избори, че в очите им има доста обезсърчение и яд. Вярвам към момента в новия кабинет! ", сподели Митева. Тя изясни и че счита, че обществото и хората ще схванат, че смяната претърпява завои и от време на време се бърка, само че след неточност, би трябвало да се продължи напред. В този смисъл тя има вяра в разбирането на гласоподавателите.
 Има Такъв Народ чака настоящето държавно управление с третия мандат
Има Такъв Народ чака настоящето държавно управление с третия мандат

Каримански убеждава, че няма фиксация мандатът да е в " ИТН "

Според Има Такъв Народ третият изследователски мандат ще бъде връчен на " Демократична България " . Тази партия може най-вече да сплоти сътрудниците от Политическа партия, а в това време съумява да приказва добре и с " Българска социалистическа партия за България ".

" В този миг е доста значимо да намерим този обединител сред нас ", сподели Митева.
 Демократична България желае да реконструира болшинството, а не да го събира още веднъж
Демократична България желае да реконструира болшинството, а не да го събира още веднъж

Следващият парламент можело да се окаже " също такава салата "

Тя съобщи, че от Има Такъв Народ поставят старания " да изоставят страстите " и, в името на това да има коалиция. " Опитваме се да преценим обстановката по-трезво, да оставим страстите, разсъдъкът да излезе на напред във времето, да преценим риска и да преценим какви ще са последствията ", сподели тя. Допълни обаче, че в една възможна нова четворна коалиция .

Премиерски и министерски постове към момента не са обсъждани. Митева също изрази кардинално единодушие , че министър председателят би трябвало да бъде излъчен от най-голямата парламентарна група - " Продължаваме Промяната ". Тя дефинира бъдещия министър председател като " персона, която е уравновесена, която ще сплоти парламентарните групи, персона, която има опит, персона, която може да беседва с всички ",

Тя се съгласи, че подобен обединител може да е сваления по искане на Има Такъв Народ някогашен ръководител на Народното събрание Никола Минчев, само че уточни и Даниел Лорер , като индивида с по-голям опит и познания.

Но колкото повече имена има на масата, толкоз по-добре за страната ни ", сподели депутатът от Има Такъв Народ.

На въпрос дали Има Такъв Народ ще поддържа Митева изрично съобщи, че те имат " съществено отношение към битката с корупцията " и още веднъж съобщи, че планът, който се предлага, би трябвало да бъде модифициран.

" Законът за корупцията е закон писан на коляно , писан за няколко часа, закон, който демонстрира по какъв начин не се прави законодателство. Ние ще подкрепим този закон, само че ще би трябвало да седнем и да го преработим, тъй като там има доста проблеми. "
 Новият закон за КПКОНПИ - няма по какъв начин с ботуши да се върви в цветни лехи
Новият закон за КПКОНПИ - няма по какъв начин с ботуши да се върви в цветни лехи

Промените, които желае да направи държавното управление, били противоконституционни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР