Нов кабелен телевизионен канал, специализиран в програми за Северна Корея,

...
Нов кабелен телевизионен канал, специализиран в програми за Северна Корея,
Коментари Харесай

Южна Корея пуска кабелен канал за Северна Корея

Нов кабелен ефирен канал, профилиран в стратегии за Северна Корея, ще бъде пуснат при започване на идната година в Южна Корея, заяви организация Йонхап.

Каналът ще се занимава с тема, обвързвана със севернокорейското общество, просвета, туризъм и храни, и ще излъчва излъчвания за обединяването на двете Кореи, съобщи неговият предварителен комитет, ръководен от корейско-американския публицист Джин Чеон Гьо.

Сред съветниците на комитета са някогашният южнокорейски министър на националното обединяване Джеон Се Хьон и някогашният началник на националната разследваща работа И Джон Чан.

Министерството на културата, спорта и туризма на Южна Корея и Корейската туристическа организация подписаха съглашение с управленията на 13 общини, ситуирани около строго охраняваната демилитаризирана зона, разделяща Северна и Южна Корея. То планува нейното преобразяване в дейна зона за кротичък туризъм. Там ще се изградят нови туристически обекти и атракции, както и туристически направления с ново наличие.

За задачата е основан специфичен координационен съвет отпред със заместник-министъра на културата Ро Те Кан, съобщи организация Йонхап.

В момента демилитаризирана зона, обратно на името си, е на практика девствена територия, в която от 70 години съвсем не е стъпвал човешки крайник, и е осеяна с минни полета. Нейното възкръсване ще стане допустимо като един от резултатите на процеса на кротичък разговор сред двете корейски страни, разграничени и враждуващи от 70 години. Проектът е разгласен по време на третата за тази година среща сред водачите на двете страни, провеждаща се в Пхенян.

Севернокорейският водач Ким Чен Ун и президентът на Южна Корея Мун Дже Ин се насочиха тази заран на свещената планина Пекту, заяви организация Йонхап от сеулския пресцентър на междукорейската среща на върха, която продължава към този момент трети ден в Пхенян.

Това пътешестване има за цел да подчертае триумфа на състоялите се в столицата на КНДР в предните два дни договаряния и да укрепи персоналните другарски връзки сред двамата държавни глави, се споделя в известието.

Ким Чен Ун и Мун Дже Ин излетяха от столичното пхенянско летище Сунан на два обособени самолета - всеки със своя. При това Мун трябваше да остави своя огромен лайнер в Пхенян и да употребява по-малкия си втори аероплан поради особеностите на летището в региона на планината Пекту.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР