Нов исландски превозвач PLAY стъпва на американския пазар през април

...
Нов исландски превозвач PLAY стъпва на американския пазар през април
Коментари Харесай

Исландският авиопревозвач PLAY стъпва на пазара в САЩ

Нов исландски транспортьор PLAY стъпва на американския пазар през април идната година. Той ще обслужва пътуващите от източното крайбрежие до 22 дестинации в Европа.

PLAY е основан от някогашни чиновници на управителни постове на към този момент несъществуващия нискотарифен транспортьор WOW Air. Новият нискотарифен транспортьор стартира да оперира през юни 2021 година с полет от Рейкявик до Лондон.
 
Компанията излиза отвън стандартите с това, че униформите на стюардесите включват тениски и маратонки. PLAY ще стартира да обслужва два града на източното крайбрежие - Бостън и Балтимор.

Според изпълнителния шеф на PLAY Биргир Йонсон, компанията е избрала двата града, тъй като има доста трафик сред Съединени американски щати и Европа от там. Превозвачът ще лети с Airbus A321neos сред Съединени американски щати и Европа. Ще лети до места като Копенхаген, Барселона, Париж, и Берлин през Рейкявик. Вероятно ще се включат и Амстердам и Варшава, които към този момент не са в графика.

Полетите от Балтимор ще стартират на 20 април, до момента в който обслужването от Бостън стартира на 11 май. Началната цена, която ще предложи компанията е $109 в една посока до 11 европейски града, като Брюксел, Дъблин и Лондон.

За да остане конкурентоспособен с други оператори в Исландия и в цяла Европа, като Icelandair, компанията ще се концентрира върху най-ниските цени, разяснява Йонсон. " Вярваме, че цената е най-големият фактор на нашия пазар ", казВа той пред Business Insider.

PLAY е правоприемник на WOW Air, който спря да работи през 2019 година, зарди финансови проблеми. Въпреки че евтините превозвачи на дълги дистанции се провалят, Йонсон не има вяра, че PLAY ще има такава орис. " Нашият модел е друг ", споделя той.

WOW Air лети с самолети Airbus A330 сред Източното крайбрежие и Европа, което съгласно Йонсон, е причина компанията да губи пари, когато лети от места като Лос Анджелис към Европа и Азия.

" WOW Air изцяло трансформираха своя бизнес модел и точно тогава изгубиха надзор върху разноските. PLAY употребява най-хубавата част от бизнес модела на WOW, който е сполучлив на този пазар от десетилетия. ", изясни Йонсон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР