Нов ирански генерал излезе от сянката, за да оглави елитните

...
Нов ирански генерал излезе от сянката, за да оглави елитните
Коментари Харесай

Есмаил Гаани - новият командващ на елитните ирански сили Ал Кудс

Нов ирански военачалник излезе от сянката, с цел да оглави елитните ирански елементи Ал Кудс и да дава отговор за подкрепяните от Техеран сили в Близкия изток, на фона на заканите на Ислямската република да отмъсти грубо на Съединени американски щати за убийството на предходния им началник Касем Солеймани, написа в понеделник организация Асошиейтед прес.

Силите Кудс са част от 125-хилядната революционна армия /Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война - бел.ред./, военизирана организация, която дава отговор единствено пред висшия водач на Иран аятолах Али Хаменей. Революционната армия упражнява контрол върху иранската балистична стратегия, военноморските ѝ сили следват като сянка американския флот в Персийския залив и включва в себе си напълно доброволните сили " Басидж ".

Подобно на предшественика си, като млад Есмаил Гаани взе участие през 80-те години в осемгодишната война с Ирак, а по-късно се причислява към силите Кудс.

Макар да не са известни към момента много неща за 62-годишния Гаани, от глобите на Запада против него можем да предположим, че той от дълго време заема властова позиция в организацията. Вероятно една от първите му задания ще бъде да провежда отмъщението на Иран за петъчния въздушен удар на Съединени американски щати, при който бе погубен неговият дълготраен другар Солеймани.

" Ние сме деца на войната. Ние сме приятели на бойното поле и станахме другари в борбите ", сподели един път Гаани за връзките си със Солеймани, представен от иранската държавна осведомителна организация ИРНА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР