Нов инструмент с изкуствен интелект показва възрастта на сърцето ни,

...
Нов инструмент с изкуствен интелект показва възрастта на сърцето ни,
Коментари Харесай

Нов инструмент с изкуствен интелект показва възрастта на сърцето ни

Нов инструмент с изкуствен интелект демонстрира възрастта на сърцето ни, като разкрива какъв брой пиенето, пушенето, неприятната диета и неналичието на извършения го състаряват прибързано , написа Би Би Си.

Целта е да се намерят способи за „ превръщане “ на стареенето на сърцето и за понижаване на рисковете от инсулт и сърдечни болести .

Експертите считат, че пробивът може да разреши основаването на цели органи

Системата е създадена от екип, управителен от проф. Деклан О'Ригън, от Лондонския институт по медицински науки (LMS) на Съвета за медицински проучвания (MRC).

„ Когато гледаме лицето на някого, можем да преценяме дали наподобява млад или остарял за възрастта си – с нашите органи е същото. Някои хора имат сърца, които са доста по-млади, а други имат такива, които са остарели прибързано и са по-податливи на болести. Затова желаеме да разберем какви са тези фактори “, споделя проф. О'Риган.

Замърсяването с пластмаса става все по-голям проблем за планетата и индивида

Има доста способи за премерване на здравето на сърцето , в това число сканиране, електрокардиограми (ЕКГ) и кръвно налягане, само че те дават моментна фотография на положението и могат да варират от ден дневно или от месец на месец.

Анализът на изкуствения разсъдък обаче демонстрира „ удари и драскотини “, насъбрани през целия живот посредством пиянство, пушене, неприятна диета и липса на извършения. Процесът включва сканиране с магнитен резонанс (ЯМР) на сърцето. Системата проучва стотици дребни елементи в 3D ги съпоставя с тези на други хора на друга възраст.

Heart mate III са най-иновативните и щадящи организма устройства

Най-ранните признаци на прибързано стареене могат да бъдат толкоз фини, че даже кардиолозите да не са в положение да ги открият. Инструментът с изкуствен интелект обаче може, тъй като е захранван с изображения на 40 000 души с друго сърдечно здраве и здравни резултати.

„ Не знаем дали преждевременното стареене на сърцето се дължи на гени и сте родени да имате по-старо сърце, или се дължи повече на метода на живот “, споделя проф. О'Риган, началник на екипа, който създава системата.

Ето и за какво канабисът урежда сърцето

Екипът не знае също дали скоростта на стареене на сърцето може да бъде изменена или обратима с лекуване.

Обратно стареене

Гените, свързани с еластичността на мускулите и бръчките, са значим фактор, открива първичен разбор на изкуствения разсъдък.

Друг набор от гени, свързани с имунната система, също играе роля. Имунните кафези се борят с заболяванията и почистват мъртвата тъкан, само че в случай че станат свръхактивни, те могат да се търкат прекомерно мощно и да причинят инфектиране, увреждайки тъканта.

Ето и какво поучават учените

Има и трети набор от гени, участващи в преместването на електрически сигнали през сърцето, които също са фактор. Ако това е нарушено в някои области, може да направи сърдечния темп погрешен.

„ Чрез разбирането на ролята на гените в преждевременното стареене на сърцето може да е допустимо да се разработят лекувания, ориентирани към тези механизми и помагащи на хората да живеят по-дълго и по-здравословно, “, споделя проф. О'Риган.

В изследването са взели участие 35 здрави възрастни хора от 64-годишна възраст нагоре

По думите му генетиката може да забави или да обърне стареенето, а сканиранията да оказват помощ за оценка на нови лекувания, които да влияят върху вредите. Изследването продължава.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР