Нов инструмент с изкуствен интелект (ИИ) разкрива до колко алкохолът,

...
Нов инструмент с изкуствен интелект (ИИ) разкрива до колко алкохолът,
Коментари Харесай

Изкуственият интелект показва възрастта на сърцето ни

Нов инструмент с изкуствен интелект (ИИ) разкрива до какъв брой алкохолът, тютюнопушенето, неприятната диета и неналичието на физически извършения състаряват прибързано сърцето на индивида, заяви Би Би Си.


Целта е да се намерят способи за забавянето на стареенето на сърцето, с цел да се понижат рисковете от доста свързани с възрастта положения като инсулт и сърдечни болести.

Системата е създадена от екип, управителен от професор Деклан О " Реган от Лондонския институт по медицински науки (ЛИМН) към Съвета за медицински проучвания (СМИ).

„ Когато погледнем лицето на някого, ние умеем да преценяме дали той наподобява млад или остарял за възрастта си, същото е и с органите ", споделя професор О " Реган.

" Някои хора имат сърца, които са доста по-млади, а други имат такива, които са се състарили прибързано и са по-предразположени към болести. Затова желаеме да разберем кои са факторите, които водят до това ", съобщи ученият.

Човек, който твърди, че не води най-здравословния метод на живот, което включва неправилна диета, наднормено тегло и генетична предразположеност към диабет, взема решение да се подложи на тест за премерване на сърдечното здраве.

Съществуват доста способи за премерване на сърдечното здраве, в това число сканиране, електрокардиограми (ЕКГ) и премерване на кръвното налягане, само че те дават моментна визия за положението на сърцето и могат да варират от ден дневно или от месец на месец.

Анализът на изкуствения разсъдък обаче демонстрира вредите, насъбрани през целия живот, в резултат на пиянство, пушене, погрешно хранене и липса на физически извършения, акцентира професор О " Реган.

Процесът включва сканиране на сърцето с ядрено-магнитен резонанс (ЯМР) след подготовка.

Най-ранните признаци на преждевременното стареене могат да бъдат толкоз незабележими, че даже специалистите кардиолози не са в положение да ги открият - само че изкуственият разсъдък може да го направи, защото е получил данните за 40 000 души с друго сърдечно здраве, както и техните здравни резултати.

Системата проучва стотици дребни елементи в 3D придвижването на ядрено-магнитното резонансно проучване на участващия в опита и ги съпоставя с тези на 5000 души на друга възраст, които са водили здравословен метод на живот.

Инструментът пресмята, че възрастта на сърцето на доброволеца е 63 години, единствено няколко години повече от рождената му възраст.

Според професор О " Реган ненадейно положителния резултат се дължи на скорошни промени в метода на живот на изследваното лице като подобряването на диетата и прибавяне на физически извършения.

„ Не знаем дали преждевременното стареене на сърцето се дължи на гените ни и се раждаме с предопределение да имаме по-старо сърце, или по-скоро се дължи на метода ни на живот ", сподели професорът.

„ Също по този начин не знаем дали скоростта на стареене може да бъде изменена или може да бъде обратима, което да разреши на хората да се върнат към по-младо сърце, в случай че имат уместно лекуване ", заключи той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР