Нов инструмент на Google улеснява хората с дислексия да разчитат

...
Нов инструмент на Google улеснява хората с дислексия да разчитат
Коментари Харесай

Нов инструмент на Google помага на хората с дислексия

Нов инструмент на Гугъл улеснява хората с дислексия да разчитат онлайн публикации и текстови изявления. За задачата софтуерният колос започва " режим за четене " за Chrome, който взема главното наличие от интернет страницата и го слага в страничната лента, с цел да понижи образното претрупване и разсейването на потребителя, осведоми Engadget.     Потребителите ще могат също по този начин да трансформират шрифта на текста, размера на шрифта и дистанцията сред буквите, както и неговия цвят и цвета на фона, с цел да намерят оптималната композиция, която работи най-добре за тях.     “Режимът за четене ” е единствено една от новите функционалности и актуализации, които Гугъл вкарва за потребителите в областта на образованието. Друга такава, интегрирана в Гугъл Classroom, дава опция на преподавателите да прибавят интерактивни въпроси към видеоклипове в YouTube. Това ще разреши на учениците да дават отговор на тях и да получават незабавна противоположна връзка, давайки на учителите визия по отношение на знанията си по дадената тематика.    

Гугъл също по този начин дава на учителите опция да споделят положителни практики със свои сътрудници от тяхната област, тъй че да могат да разширят размера на материалите, до които имат достъп техните възпитаници. За изключително сложни математически и научни концепции, да вземем за пример, повече образци значат повече благоприятни условия за действително асимилиране на материала.   
Класовете, които употребяват Meet за онлайн лекции, също ще открият нова и потребна функционалност, показват още от Engadget - интерактивно повдигане на ръка, задвижвано посредством програмен продукт за различаване на жестове, основан на изкуствен интелект. По различен метод казано, когато потребителят си стои пред компютъра и вдигне ръка, приложението за видеоконференции автоматизирано задейства своята икона, изобразяваща жеста.     Освен това Meet към този момент дава опция двама преподаватели да ръководят слайдове по едно и също време и да показват лекции взаимно.     Гугъл от години развива и усъвършенства своите принадлежности, свързани с образованието, а пандемията даде спомагателен подтик на тази част от тактиката на софтуерния колос. За последните три години компанията пусна голям брой актуализации, с цел да направи виртуалните класни стаи по-използваеми, и, по всичко проличава, че не счита да стопира, макар че с отшумяването на пандемията учебните заведения се върнаха към естествения си темп, показват в умозаключение от Engadget.     
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР