Нов хладилник за съхранение на плазма и кръвни продукти получи

...
Нов хладилник за съхранение на плазма и кръвни продукти получи
Коментари Харесай

Нов хладилник за съхранение на плазма получи ловешката болница

Нов ледник за предпазване на плазма и кръвни артикули получи на 28 май 2020 година ловешката многопрофилна болница "Проф. доктор Параскев Стоянов". Хладилникът е марка „ Филип Кирш “ (Германия), има съдържимост 460 литра и реализира мониторинг в действително време. Стойността му е 13 080 лв. с Данък добавена стойност, заяви изпълнителният шеф на болничното заведение доктор Румяна Нановска, която одобри дарението и сърдечно благодари.

Новата техника отива в Отделението по трансфузионна хематология с шеф Анка Георгиева, защото остарелият ледник там е изцяло амортизиран.

Предният ден болничното заведение получила и друго подаяние – нов видеоларингоскоп за Отделението по анестезиология и интензивно лекуване (ОАИЛ). Апаратурата служи за интубация на нуждаещи се пациенти.

Новата техника е част от оповестеното по-рано подаяние на обща стойност 267 300 лева, събрани от група донори от цялата Ловешка област. Голямата част от донорите категорично пожелаха анонимност, оповестяват от болничното заведение.

В Ловеч наградиха петима педагози във връзка 24 май

Дарението идва на части заради другите периоди на договаряне, доставка и заплащане. Досега болничното заведение е получила пет броя инфузионни перфузори, респиратори, ултразвуков ехограф, защитни гащеризони – 30 бр. и 3000 медицински маски за болничния личен състав и доста други.

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която по фамилни аргументи отсъства от града, заяви по телефона във връзка днешната доставка, че най-сърдечно още веднъж благодари на всички присъединили се в дарението, което направи нашата болница по-силна и способна да се бори с подлата болест Коронавирус 19. Това е заразяващ образец за цялата общественост, тъй като демонстрира по какъв начин в сложни моменти можем да се сплотяваме и да сме солидарни с нуждаещите се, сподели още кметът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР