Нов ГКПП до Златоград се очаква да заработи до края

...
Нов ГКПП до Златоград се очаква да заработи до края
Коментари Харесай

Николай Събев: До края на годината трябва да заработи нов ГКПП до Златоград


Нов Граничен контролно-пропусквателен пункт до Златоград се чака да проработи до края на тази година като част от проектите за възстановяване на транспортната съгласуваност сред България и Гърция.

Това стана ясно след срещата на Министъра на превоза и известията Николай Събев с гръцкия му сътрудник Константинос Караманлис.

Този до Ксанти ще остане за следващата година, посочи Събев.

На срещата е разисквано по какъв начин да се увеличи скоростта при прекосяване през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата-Промахон ", акцентира транспортният министър.

От своя страна Константинос Караманлис съобщи, че е окуражен от единомислието във връзка с плана, койото би трябвало да свърже пристанището в Александруполис с пристанищата на Черно море.

Министър Събев потврди желанието на България да стане непълен концесионер на пристанището в Александруполис, като посочи, че сега се разисква към кой от четирите консорциума, свързани с концесията, да бъде определен от страната ни.

Той добави, че следва разискване в Министерски съвет, а след взимане на решение, обществото ще бъде известено.

Николай Събев акцентира, че желанието на България е да придобие 20% от концесията на основния порт.

Министърът на превоза и известията изрази упоритост в близко бъдеще полетите по авиолинията София - Атина да станат ежедневни.

На този стадий те са през ден, само че Събев съобщи, че чака в скоро време авиокомпанииите да намерят причина да основат ежедневна авиолиния сред двете столици.

По думите на гръцкия транспортен министър с идването на власт на новото българско държавно управление е почнала нова страница в двустранните връзки сред Гърция и България.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР