Нов филм почита ангел, който спаси над 200 живота по време на руската окупация на Буча

...
Град Буча стана синоним на клане, след като руската армия
Коментари Харесай

Град Буча стана синоним на клане, след като руската армия уби повече от 1000 цивилни в града по време на едномесечна окупация след превземането на регион в първите седмици на войната в Украйна.

Насред ужаса, героизмът на един човек спаси стотици. Докато войната бушува, неговият героизъм се увековечава с филм.

Константин Гудаускас е наричан ангел на спасението. Благодарение на случаен късмет Гудаускас беше гражданин на Казахстан, получил политическо убежище в Украйна преди години. Това означаваше, че той запази свободата си на движение дори по време на войната.

свидетели на жестокости, докато освобождавате хората от злото.

„За мен това беше ад“, каза Гудаускас. „Видях много смърт. Имаше моменти, когато идвах да евакуирам семейство и те бяха мъртви. Крещях на Бог: „Защо ме изпрати тук? Ако животът ми е необходим, трябва да спасявам животи .'" 

Гудаускас каза, че сам е погребал повече от 70 тела, но е благодарен, че е спасил повече, включително известния украински композитор Игор Поклад и съпругата му Светлана Поклад. Двойката се криеше в мазето си две седмици, докато руските войски минаваха отвън.

"Нямахме вода, нямахме осветление, нямахме газ, но се адаптирахме. Единственото, към което трудно се адаптирахме, бяха обстрелите, ракетите", каза Светлана Поклад.

Когато Гудаускас пристигна, Светлана Поклад каза, че се е почувствала „нереално щастие“.

„Нарекох го ангел“, каза тя. "Той е ангел за всички, които е спасил."

Гудаускас вече празнува празници и рождени дни, които биха били невъзможни без неговата смелост, създавайки семейство с тези, които спаси. Една бременна жена, която той спаси, дори кръсти сина си на него.

"Нямам собствени деца", каза Гудаускас. "Но имам много деца, които спечелих по време на войната."

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР