Изчислете месечната си сметка за студентски заем съгласно плана SAVE на Байдън

...
Нов федерален план за изплащане на студентски заем, известен като
Коментари Харесай

Нов федерален план за изплащане на студентски заем, известен като SAVE (Save on a Valuable Education), може да намали месечните плащания за милиони кредитополучатели.

Администрацията на Байдън предостави плана преди възобновяването на плащанията на студентски заеми през октомври след дългогодишна пауза, свързана с пандемията.

Планът SAVE изчислява месечните плащания въз основа на дохода на кредитополучателя и размера на семейството и не взема под внимание колко дълг се дължи на студентския заем.

Използвайте този калкулатор, за да видите колко ще бъде месечното ви плащане тази година, ако сте записани в SAVE.

Как работи SAVE

Има и други федерални програми за студентски заеми – известни като планове за погасяване, базирани на доходите – които по подобен начин обвързват месечните плащания с дохода на кредитополучателя и размера на семейството.

Но кредитополучателите с ниски доходи вероятно ще видят най-малкото месечно плащане под SAVE.

Освен това неплатената лихва няма да се натрупа при SAVE, ако кредитополучателят направи пълно месечно плащане. Това означава, че салдото на кредитополучателя няма да се увеличи, дори ако месечното плащане не покрива натрупаната през този месец лихва.

Има и компонент за опрощаване, за да СПАСИТЕ. След като погасителният план бъде напълно въведен през следващата година, оставащото салдо на някои кредитополучатели може да бъде изтрито след извършване на поне 10 години плащания.

Повечето кредитополучатели с федерални студентски заеми ще отговарят на изискванията за новия погасителен план, но това не го прави непременно най-добрият вариант за всички. Тъй като месечните вноски са намалени, това може също така да увеличи колко време е необходимо за изплащане на заема, което потенциално води до изплащане на повече с течение на времето с лихва.

Кредитополучателите могат да кандидатстват за плана SAVE, като подадат заявление за планове за изплащане, базирани на доходите, на уебсайта на Федералната студентска помощ.

Защо плащанията могат да се променят в бъдеще

След като SAVE бъде напълно внедрен през юли 2024 г., много кредитополучатели ще видят месечните си плащания намалени наполовина.

Тази година плащанията на кредитополучателите ще се равняват на 10% от техния дискреционен доход. Но през следващата година плащанията по заеми, взети за бакалавърско училище, ще бъдат допълнително намалени до 5% от дискреционния доход.

Widener Library в кампуса на Харвардския университет в Кеймбридж, Масачузетс, САЩ, в събота, 26 август 2023 г. Върховният съд на САЩ на практика забрани на университетите да използват расата като фактор при приема в университети, отбелязвайки началото на нова ера в висше образование и връщане назад на прецеденти от десетилетия. Фотограф: Simon Simard/Bloomberg чрез Getty Images Widener Library в кампуса на Харвардския университет в Кеймбридж, Масачузетс, САЩ, в събота, 26 август 2023 г. Върховният съд на САЩ ефективно забрани на университетите да използват расата като фактор при приема в университети, отбелязвайки началото на нова ера във висшето образование и връщане назад на прецеденти от десетилетия. Фотограф: Саймън Симард/Блумбърг чрез Getty Images Саймън Симард/Блумбърг/Гети изображения/Файл

Кредитополучателите, които имат заеми както от бакалавърско, така и от магистърско училище, ще плащат средно претеглена стойност между 5% и 10% от дохода си въз основа на първоначалните главни салда по техните заеми.

Плащанията по SAVE и всеки друг план за изплащане, ориентиран към дохода, се преизчисляват на годишна база и се коригират за всякакви промени в доходили размера на семейството.

Обикновено месечното ви плащане ще се увеличи, ако получите повишение или ако се ожените и съпругът ви има доход.

Но женените кредитополучатели могат потенциално да намалят месечната си вноска при SAVE като подадат данъци отделно, което им позволява да изключат доходите на съпруга си от изчислението.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР