Нов епизод в казуса с достъпа на коли до морската

...
Нов епизод в казуса с достъпа на коли до морската
Коментари Харесай

Коли в Морската градина във Варна няма да има, категорични са от общината

Нов епизод в проблема с достъпа на коли до морската градина във Варна. Съдът подреди общината да отстрани забранителните знаци, само че локалната администрация е безапелационна, че коли в парка няма да има.

В претекстовете на съда за премахването на знаците се показва, че стартираната процедура за актуализация на генералния проект за организация на придвижването към момента не е завършила. С други думи – от общината са избързали с въвеждането на възбраната. Самите знаци се появиха към месец преди локалните избори.
Върховен административен съд анулира възбраната за коли в Морската градина във Варна Забраната беше наложена след драматичен случай с дете в градината
От общината оповестиха, че са сложили по-рано знаците, защото е трябвало неотложно да се вземат ограничения след случая през лятото, при който 5-годишно дете почина, блъснато от автомобил на паркинг в парка.

Определението на съда не предстои на обжалване.

На този стадий знаците остават на място. А общината е безапелационна – възбраната за придвижване на коли в парка е в действие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР