Нов дом за Великден и възможност да продължи живота си

...
Нов дом за Великден и възможност да продължи живота си
Коментари Харесай

Пример за съпричастност: Ново начало за пловдивчанка, изгубила съпруга си и дома си при пожар

Нов дом за Великден и опция да продължи живота си получи пловдивчанка, чието жилище изгоря при пожар предходната година. Жители на Пловдив и кметството в регион " Тракия " възвърнаха и подредиха дома на дамата, която по време на случая е изгубила и брачна половинка си, оповестява Българска национална телевизия.
Трагедията се е случила предишния август, откакто тв приемникът в фамилното жилище се е запалил, а при пожара умрял и брачният партньор на Мариана. Пламъците унищожили жилището и дамата останала без заслон. " Нямаше къде да пребивавам, живях в приятелки, в една стара жена. В приюта за краткотрайно настаняване бях шест месеца ", споделя Мариана Мърцева.
Иван и Николай от прилежащия блок, решили да оказват помощ на Мариана със средства и безплатен труд по възобновяване на жилището й. „ Хората сме за това да се поддържаме и да си подаваме ръка в тези моменти, с цел да може човещината да не изчезне ", безапелационен е Николай Иванов.
Други съседи също помогнали. Мариана се обърнала за подпомагане и към кмета на регион " Тракия " Костадин Димитров, който се свързал със строителни и мебелни компании. По думите му той е срещнал цялостно схващане от всички и никой не е отказал да помогне.
Мариана към този момент е във възобновеното си жилище и приема оказаната й помощ като знамение. " Чудеса могат да се случат по всяко едно време от живота на човек, когато има потребност и изпадне в неволя като моята ", споделя тя пред Българска национална телевизия. Сега дамата чака в обновеното жилище и щерка си, която е студентка в София.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР