Нов доклад на СЗО и УНИЦЕФ казва, че около 43

...
Нов доклад на СЗО и УНИЦЕФ казва, че около 43
Коментари Харесай

ООН: 43 хиляди са загинали от сушата в Сомалия за година

Нов отчет на СЗО и УНИЦЕФ споделя, че към 43 000 души са починали на фона на най-дългата суша в Сомалия предходната година и половината от тях евентуално са били деца под 5 години , предава Асошиейтед Прес. Според същия отчет межди 18 и 34 хиляди души се чака да умрат през първите шест месеца на тази година, предава Асошиейтед Прес.

" Настоящата рецесия надалеч не е завършила ", се споделя в отчета, оповестен в понеделник от Световната здравна организация (СЗО) и Агенцията на Организация на обединените нации за децата (УНИЦЕФ) и направен от Лондонското учебно заведение по хигиена и тропическа медицина.

Сомалия и прилежащите Етиопия и Кения са изправени пред шести следващ слаб дъждовен сезон , до момента в който растящите международни цени на храните и войната в Украйна усложняват рецесията с глада.
 Със всеобща молитва Кения бори сушата
Със всеобща молитва Кения бори сушата

Прогнозите не са оптимистични

Организация на обединените нации и сътрудниците по-рано тази година обявиха, че към този момент не предвиждат публично оповестяване на апетит за Сомалия, само че нарекоха обстановката " извънредно сериозна " с повече от 6 милиона гладуващи единствено в тази страна.

" Рискът от апетит към момента остава ", сподели непрекъснатият координатор на Организация на обединените нации в Сомалия Адам Абделмула пред публицисти в понеделник.

Някои чиновници по филантропични въпроси и климата тази година предизвестиха, че трендовете са по-лоши от глада през 2011 година в Сомалия, при който починаха четвърт милион души .

" Смъртността набъбна в края на годината ", сподели пред публицисти професорът от Лондонското учебно заведение по хигиена и тропическа медицина Франческо Чеки. Най-тежко е наранено популацията в Бей и Бакол в Югозападна Сомалия и измежду разселените хора, които са избягали в столицата Могадишу.

Милиони глави добитък починаха в актуалната рецесия, усложнена от изменението на климата и несигурността, до момента в който Сомалия се бори с клона на " Ал Кайда " в Източна Африка - " Ал Шабаб ". Агенцията по миграцията на Организация на обединените нации споделя, че 3,8 милиона души са напуснали домовете си, което е връх.
 110 000 тона украинско зърно са изпратени на Етиопия и Сомалия
110 000 тона украинско зърно са изпратени на Етиопия и Сомалия

В рамките на програмата " Зърно от Украйна "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР