Нов доклад на комуникационната група dentsu дава дългосрочни прогнози за

...
Нов доклад на комуникационната група dentsu дава дългосрочни прогнози за
Коментари Харесай

Прогноза: До 2030 г. хората ще са готови за изкуствени тела

Нов отчет на информационната група dentsu дава дълготрайни прогнози за трендовете в потребителското държание чак до 2030 година Здравеопазване основано на технологиите и благополучие са главните мотиватори, които ще движат потребителите в идващите 10 години. Хората ще са подготвени да опитват с мозъчни чипове, генни модификации и екзоскелети.

34% от хората в международен мащаб биха вградили микрочип в мозъка си, с цел да удължат продължителността на живота си. Една трета от потребителите считат, че до 2030 година биха се подложили на незадължителна интервенция, с цел да подобрят психологичното си здраве. Това са данни от най-новото изследване на информационната група dentsu - " Ерата на приобщаващата просветеност " .

Докладът изследва потребителските трендове в дълготраен проект и дава прогнози по какъв начин те ще оформят идващото десетилетие. Здравето и персоналното богатство са основните тематики в отчета и огромна част от потребителите споделят, че имат предпочитание да стартират да използват технологиите, с цел да си обезпечат положително здраве в бъдеще.

Проучването преглежда резултата от пандемията и въздействието му върху по-бързото нахлуване на дълготрайни трендове, които засягат актуалните марките. Докато онлайн търговията пораства, огромна част от физическите бизнеси ще продължат да се борят за видимост. Изследването открива, че 32% от потребителите на драго сърце биха се доверили на една компания за всичките си потребности, с цел да улеснят живота си - извършване на покупки, опазване на здравето и финансови услуги. Това в това време е приветствано с прочут песимизъм по отношение на сигурността на персоналните им данни. 83% споделят, че биха желали да имат по-голям надзор върху това по какъв начин фирмите употребяват техните данни.

Проучването на по-младата публика дава визия за огромна част от бъдещите трендове.

Близо две трети - 64% - от хората сред 18 и 24 години имат вяра, че обичайните концепции за еднаквост като възраст, пол и раса ще бъдат непотребни до 2030 година Това ще значи, че марките би трябвало да се преориентират и да работят по-усилено върху сегментирането на своята целева публика, да намерят тези черти, с които тяхната публика се самоопределя, а не тези, с които ги дефинира обществото и да отразят този нов нрав в своята връзка, услуги и артикули.

Мария Грашнова, изпълнителен шеф на dentsu за Югоизточна Европа изяснява: " На нашите пазари като България, Румъния и Хърватия потребителското държание се трансформира непрекъснато и доста от тези трендове се форсираха от събитията, които ни донесе 2020 година Това са дълготрайни трендове, само че марките би трябвало да ги схванат и овладеят от в този момент. Обсебени от краткосрочните резултати и мисълта за идващото тримесечие, не би трябвало да забравяме че сходни трендове обрисуват дълготрайната ни визия.

Разбира се, всички сме наясно, че единствено някои от прогнозите действително ще се осъществен с напредването на технологиите и че постоянно е допустимо непредсказуемо събитие да промени държанието на потребителите. Това изследване обаче ни дава тенденция кои са основните фактори, които ще дефинират упованията на потребителите през идващите 10 години ".

Докладът на dentsu за потребителските трендове през идващото десетилетие може да бъде открит на или свален от.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР