Нов доклад, базиран на сценарии, отправя предизвикателство към по-ранни проучвания,

...
Нов доклад, базиран на сценарии, отправя предизвикателство към по-ранни проучвания,
Коментари Харесай

Светът може да се захранва на 100% с чиста енергия

Нов отчет, основан на сюжети, насочва предизвикателство към по-ранни изследвания, съгласно които пречките за стопанската система без изкопаеми горива са „ непреодолими ”

Възобновяемите енергийни източници да обезпечават надеждни доставки на електрическа енергия непрекъснато и през цялата година, твърди английски отчет

Чистите източници на сила могат да обезпечат 100% от електрическата енергия, нужна за потребностите на целия свят, твърди отчет на Центъра за различни технологии, основан на модели за понижаване на нездравословните излъчвания в народен, районен и световен мащаб.

Представете си един свят с толкоз доста възобновима, чиста сила, която може да обезпечи всичкото електрическо, належащо на планетата – освен това надеждно и без спиране, непрекъснато, през цялата година. Ако откривателите в Обединеното кралство са прави, това може скоро да е самата действителност, написа GreenTech.bg.

В отчет на Центъра за различни технологии (CAT) се споделя, че чистата сила в този момент може да задоволи всичките ни потребности от електричество, употребявайки единствено съществуващите технологии. Чисто електричество можем да имаме когато и да е на деня, през цялата година. Докладът се основава на „ сюжети “ за реализиране на задачите на Парижкото съглашение, създадени в световен, районен, народен и поднационален мащаб.

Сценариите, в смисъла, употребен в отчета, са модели за понижаване на излъчванията, описващи възможното бъдещо развиване, при което обществото е съумяло да понижи своите излъчвания на парникови газове в една или друга степен. Докладът упорства, че възобновимите енергийни източници могат да завладеят света, което е предизвикателство към по-ранните изследвания, съгласно които пречките за стопанската система без изкопаеми горива са „ непреодолими ”.
още по тематиката
Изследователите са оценили и картографирали над 130 от тези сюжети, в това число 18 задълбочени проблема. Те са употребявали най-съвременни техники на моделиране за „ свят с нулеви излъчвания “, декарбонизация и до 100% възобновима сила. Географският им обсег се простира от Източна Африка до Западния бряг на Съединени американски щати и от Южна Азия до Северна Европа.

„ Това лято рецесията в климата стана ужасяваща за хората, които изпитват крайните метеорологични феномени – от Съединените щати до Япония и Бангладеш. Изготвили сме най-голямото изследване за сюжетите за прекосяване към екологична сила, което демонстрира, че е в нашата подготвеност да създадем нужните промени за реализиране на задачите за понижаване на въглеродните излъчвания и да спрем най-лошите световни климатични катаклизми ”, споделя Пол Алън, координатор на плана „ Zero Carbon Britain “.

След миналата оценка през 2015 година, броят на сюжетите е повишен с 30%, а обсегът им се е популяризирал до повече разрастващи се страни. Това включва повишени упоритости за декарбонизация на енергийния бранш до 100%.

Резултатите демонстрират и способността на възобновимите енергийни източници да обезпечават надеждни доставки на електрическа енергия непрекъснато и през цялата година. Това е значима констатация, заради упоритото гледище, че потреблението на изкопаемите горива е належащо за предотвратяване от „ спирания ” – невъзможността на някои форми на възобновима сила да подсигуряват непрестанно доставяне с електрическа енергия.

„ Нашите сюжети от ден на ден се основават на почасово моделиране, в това число за разрастващите се страни. Можем да покажем, че доставките на зелена сила ще да задоволят търсенето 24 часа в денонощието и през всички сезони “, добавя Алън. По неговите думи, това е допустимо, с помощта на интелигентните системи за доставки на сила.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР