Нов ден на стачни действия в авиокомпания Еър Франс, чийто

...
Нов ден на стачни действия в авиокомпания Еър Франс, чийто
Коментари Харесай

Еър Франс отмени полети на Летище София от и до Париж заради стачка

Нов ден на протестни дейности в самолетна компания " Еър Франс ", чийто личен състав желае нарастване на заплатите, докара до анулация на 30 % от полетите й, предадоха международните организации.

Днес сутринта програмата за осъществяване на полетите беше както бе планувано, с 25 % анулирани полети на дълги дистанции, 35 % анулирани полети на междинни дистанции, потеглящи или идващи на летище Роаси в Париж, и с 30 % анулирани полети на малко разстояние на летище Орли в Париж и в районите, сподели представител на самолетната компания пред Франс прес.

От началото на спора това е максимален % на анулираните полети. Това е пета стачка в " Еър Франс ", осведоми Българска телеграфна агенция.

Конфликтът в компанията стартира през февруари. Стачката е по апел на 11 синдиката, представляващи другите специалности в превозвача.

Ръководството на компанията счита, че стачкуващите водачи са 34 %, стачкуващият кабинен личен състав е 26,2 %, а стачкуващият наземен личен състав е 18,7 %.

Синдикатите в  " Еър Франс " желаят нарастване на заплатите с 6 % за всички, в миг в който резултатите на компанията се усъвършенстват.

Предстоят още шест протестни дни, измежду които два идната седмица - във вторник и сряда.

Другите четири, както заяви пресслужбата на българското външно министерство, позоваваща се на информация на българското посолство в Париж, са на 17, 18, 23 и 24 април.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР