Нов ден и нова селекция от най-обещаващите двубои на Уимбълдън.

...
Нов ден и нова селекция от най-обещаващите двубои на Уимбълдън.
Коментари Харесай

Пет мача от ден №4 на Уимбълдън, които не бива да пропускате


Нов ден и нова селекция от най-обещаващите дуели на Уимбълдън. В четвъртък ще приключат срещите от втори кръг, като ни чакат голям брой евентуално оспорвани мачове.

Филип Краинович – Ник Кирьос

Този мач има доста аргументи, заради които бе привлякъл вниманието на феновете. Самото съществуване на Ник Кирьос на корта от време на време е задоволително, само че също така той се изправя против противник във форма.

Австралиецът изпита съмнения в първия си мач от шампионата, макар че записа цели 30 аса. Срещу него през днешния ден излиза Филип Краинович, който също трябваше да играе пет сета в All England Club, само че преди този момент игра край в Куинс.

Сърбинът е една от евентуалните изненади в схемата на конкуренцията. Днес ще забележим дали ще успее да преодолее първото си огромно предизвикателство.

Кейти Болтър – Каролина Плишкова

Каролина Плишкова постоянно е измежду любимците на Уимбълдън поради възхитителния си начален удар, само че от рано среща тежки съпернички.

Кейти Болтър натрупа 10 мача на трева, преди да дойде в All England Club, като записа победи над Каролин Гарсия, Алисън Риск и, забележете, Каролина Плишкова.

Двете се срещнаха във втори кръг в Ийстборн, само че началният удар на чехкинята не функционираше добре и съперничката ѝ съумя да реализира поврат за 1-6 6-4 6-4.

Плишкова ще се надява на по-добро показване, в случай че желае да вземе реванш и да резервира очаквания за бездънен пробив в схемата на шампионата.

Кирстен Флипкенс – Симона Халеп

Този мач не наподобява като евентуална изненада, само че има история зад себе си. Кирстен Флипкенс играе последния шампионат на сингъл в кариерата си и е доста допустимо да го завърши с дуел против своя сънародничка.

Халеп е в чудесна форма и не се чака да срещне огромни усложнения против ветеранката, като също така води и с 5-0 в директните дуели посред им досега.

Въпреки това може да стане оспорван конфликт поради обстоятелството, че Флипкенс играе мощно, откакто разгласи, че ѝ следва отричане. Стигна до четвъртфиналите в Ден Бош и трети кръг в Ийстборн.

Стефанос Циципас – Джордан Томпсън

Циципас към момента търси най-хубавия си тенис на тревата, като след непредвидената купа в Майорка още веднъж изпита компликации в откриващия кръг на Уимбълдън.

Джордан Томпсън не е измежду най-опасните ранни противници, само че е тенисист с опит, който може да успее да се възползва от съмненията на гърка.

Трябва да отбележим и обстоятелството, че игра край на Чалънджър конкуренцията в Нотингам преди единствено две седмици, тъй че има добра подготовка за шампионата от Големия шлем на трева.

Алекс де Минор – Джак Дрейпър

Ако Краинович е една от евентуалните изненади на шампионата, то какво да кажем за Джак Дрейпър. Сърбинът най-малко има порядъчен ранкинг, до момента в който представителят на домакините е подготвен да сътвори съществени проблеми на всеки конкурент от №94 в света.

Алекс де Минор избегна второ следващо отпадане в първия кръг на Уимбълдън, откакто преодоля крейкорт експерта Хюго Делиен, само че в този момент му следва надалеч по-голямо тестване.

Дрейпър е някогашен финалист в шампионата при юношите, а в Ийстборн през този сезон доближи до полуфиналите.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР