Нов бунт на шивачките от Раковски и Кричим. Над 230

...
Нов бунт на шивачките от Раковски и Кричим. Над 230
Коментари Харесай

Над 230 шивачки окупираха сградата на НОИ в Пловдив

Нов протест на шивачките от Раковски и Кричим. Над 230 чиновници на банкрутиралата австрийска компания „ Тренд Фешън Текстил “, които останаха на улицата без работа и заплати, окупираха през днешния ден по обед Националния застрахователен институт в Пловдив и желаеха помощ от страната, оповестява Нова телевизия.
Шивачките от банкрутиралото дружество се оплакаха, че втори месец нямат връзка с австрийския си шеф и не могат да получат документите си, с цел да стартират нова работа. Не могат и да се записват в Бюрото по труда. Служителите имат да получават по две хонорари. По случая беше сезиран и омбудсманът Мая Манолова.
„ Имаме две заплати да получаваме плюс обезщетение, отпуски и това всичко ще си го търсим. То си е наше. Ние сме работили за тези пари, тъй че няма по какъв начин да ги оставим”,обясни Желязка Тошкова.
„ Трудно е. Разчитам на съхруга ми. Имам две деца и е мъчно - имам огромна ученичка, дете в градина. Трудно е. В това състояние, в което ни сложиха, е доста трудно”, оплака се Цветелина Николова.
„ Аз ви предлагам процедурата за преустановяване на правоотношенето поради неплатени суми от работодателя. Така си запазвате правото за оптимално дълго обезщетение от бюрото по труда”, разяснява омбудсманът Мая Манолова.
„ Съставен е акт, който се трансформира в наказателно разпореждане, което е изпратено за връчване на сдружението на оптимално вероятната санкция, планувана в Кодкеса на труда за подобен тип нарушаване от 15 000 лева”, разяснява инж. Атанас Чернаев, шеф на Испекцията по труда в Пловдив.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР