Нов безумен проект на община Варна ще блокира напълно центъра.След

...
Нов безумен проект на община Варна ще блокира напълно центъра.След
Коментари Харесай

Варненци от центъра: Ето го новото безумие, което ще ни струва милиони и ще направи черен живота на стотици семейства!

Нов безразсъден план на община Варна ще блокира изцяло центъра.

След премахването на 200 места за паркиране с въвеждането на Синя зона, скоро стотици коли ще се изсипят в дребните улички из Гръцката махала, откакто и улица " Михаил Колони " бъде превърната в пешеходна.

Според живущи в региона това ще докара до ръкопашни конфликти за места за паркиране.

" По периферията на кръговото кръстовище на площад " Шишковата градинка " ще има места за краткотрайно прекъсване, само че не и за паркиране. Пешеходните пътеки ще са повдигнати и на едно равнище с тротоарите. Това описа в утринното предаване на Радио Варна ръководителят на проектантския екип на архитектурния проект за ремонта арх.Жулиан Начев.

Местата за отдих на Шишковата градинка и по ул. " Михаил Колони " ще бъдат увеличени. Предвидено е и засаждането на 25 нови дървета.

С напълно с нова визия ще бъде и чешмата с минерална вода. Тя ще е направена от доста издръжлив нов тип бетон, ще има няколко чучура, като проектантите оферират за улеснение водата да се пуска с настъпване на бутон на земята. Предвидено е ефектно „ водно огледало ” - водата в него ще се стича отвесно и ще циркулира сходно на декоративните фонтани, с цел да няма непотребен разход, описа още арх.Начев.

Кръговото кръстовище на Шишковата градинка ще има велоалея, която ще се спуска по ул. " Михаил Колони " към Морската градина. В момента в тази част на ул. ”Колони ” са начертани паркоместа към синята зона, които ще бъдат преобразувани в двупосочна велоалея, посочи проектантът. Засега други подходи към велоалеята не са планувани, заради неналичието на идея за построяването й от страна на общината. Но това занапред следва, а съществуващите асфалтови настилки по улиците „ Стефан Караджа ”, „ 27 юли ”, „ Св.Климент ” разрешават полагането на маркировка без смяна на ширината на платната.

Общата стойност на ремонта е  1 386 500 лева,  осигурени по Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” и съфинансиране от община Варна.

Проектът печели Първа премия в конкурс за благоустройство на зоната на Шипковата градинка, разгласен през 2014 година от община Варна. Проектантският екип е в състав арх.Жулиaн Начев, арх.Калоян Димов и откривателят на Стара Варна Християн Облаков. Печели и поради това, че обозначава някогашната трета крепостна стена на града, която „ върви ” паралелно на днешната ул. ”27 юли ” и приключва в края на ул. ”Михаил Колони ”, до Морската градина. По план тя ще бъде обозначена със светеща линия.

Предстоящият ремонт е компилация сред нашия план и този за реорганизация на чешмата, който през 2014 година Спечели втора премия. Негови създатели са арх.Михаела Петрова и арх.Ирина Русанова, означи още арх.Начев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР