Нов апарат за пречистване на кръвта дава шанс за живот

...
Нов апарат за пречистване на кръвта дава шанс за живот
Коментари Харесай

УМБАЛ Бургас с нов апарат за пречистване на кръвта |

Нов уред за филтриране на кръвта дава късмет за живот на тежко заболели пациенти в интензивното поделение на УМБАЛ Бургас.

Апаратът за продължителна вено-венозна хемо-диа дестилация е доставен в Бургаската болница по план на Фондация " Ротари " за световен грант № GG2013989 „ Доставка на инсталация за продължителна вено-венозна хемо-диа дестилация за болница УМБАЛ Бургас, за поддръжка в лекуването на COVID-19 “ и е на стойност 34025 USD. Част от средствата - 4000 $, са предоставени от Община Бургас.

С сходна инсталация разполагат единствено в огромните реанимации на университетските центрове. Тя служи за филтриране на кръвта от отрови, като комбинира в себе си няколко функционалности. Може да се употребява като неестествен бъбрек – да замести уред за хемодиализа при пациенти, чието положение не разрешава общоприетата хемодиализа. Прилага се в лекуването на пациенти със сепсис, като отстрани факторите на инфектиране, както и при дихателна и мултиорганна непълнота, в това число при пациенти с ковид, разясни доктор Антон Григоров. По време на сеанса очистената от отрови и нездравословни фактори кръв се връща още веднъж в тялото на пациента.

Други болести, при които филтрацията на кръвта дава по-добри шансове, са автоимунните - като ревматоиден артрит, миастения гравис, и други Най-голямото предимство е продължителността на процедурата – 72 часа. Заедно с апарата са дарени и консумативите, които се употребяват при всеки сеанс. Те ще стигнат за 2 години.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР