Нов американски модел прогнозира много по-голям брой смъртни случаи от

...
Нов американски модел прогнозира много по-голям брой смъртни случаи от
Коментари Харесай

Американски модел прогнозира много повече жертви на COVID-19 във Великобритания от очакваното

Нов американски модел предвижда доста по-голям брой смъртни случаи от Covid-19 във Англия, заяви CNN. Въпреки това английските учени са скептични към догатката.

Те се опълчиха на модела, съгласно който Англия ще бъде най-засегнатата европейска страна, а смъртността от Covid-19 ще бъде доста по-висока, в сравнение с се смяташе до момента.

Мрачната прогноза пристигна от Института за здравни индикатори и оценка (IHME) към Медицинското учебно заведение на Университета на Вашингтон в Сиатъл. Той планува 66 314 души да загинат от Covid-19 във Англия до началото на август.

Планът на английското държавно управление за справяне с епидемията значително се уповава на изследване на Imperial College London, в което се споделя, че ограниченията за прекъсване и обществено разграничаване ще лимитират броя на смъртните случаи сред 20 000 и 30 000.

Няколко високопоставени учени в Обединеното кралство към този момент показаха своите опасения по отношение на модела на IHME.

Проф. Силвия Ричардсън от университета в Кеймбридж и съпредседател на Работната група на Кралското статистическо общество за Covid-19 съобщи пред Научния медиен център, че прогнозите се основават на " доста пресилени предположения за метода, по който ще се развива епидемията ". Според нея моделът се основава най-много на потреблението на опита в други страни за пригаждане на плавна крива към броя на смъртните случаи, докладвани до момента във Англия, а не на каквото и да е моделиране на самата зараза.

" Методи като този са добре известни с това, че са извънредно чувствителни и евентуално ще се трансформират фрапантно, когато постъпва нова информация ", добави Ричардсън.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР