Нов алгоритъм на графичната компания Nvidia използва елементи на изкуствен

...
Нов алгоритъм на графичната компания Nvidia използва елементи на изкуствен
Коментари Харесай

Изкуствен интелект "превръща" зимата в лято

Нов логаритъм на графичната компания Nvidia употребява детайли на изкуствен интелект, с цел да трансформира интелигентно фотоси и видео. AI технологията е способна да трансформира деня в нощ и зимата в лято, оповестява Technews.

За да показва опциите на логаритъма, Nvidia популяризира няколко видеоклипа, които съпоставят две картини - истинската, снимана от авто видеорегистратор, и нейния нов вид след обработка с технологията за изкуствен интелект. Описание на самата разработка е оповестено на уеб страницата ArXiv.org, а програмният код е поместен в GitHub.

Така да вземем за пример, на един от клиповете се вижда по какъв начин логаритъмът преобразува зимата в лято, а на различен по какъв начин денят се трансформира в нощ, въпреки че в този случай обработената версия наподобява по-малко достоверна.

Изкуственият разсъдък на Nvidia резервира истинския пейзаж, само че отстранява снега, оцветява поляните в зелено, прибавя листа на дърветата и разпръсва тежко надвисналите облаци от небето - по този начин зимата става лято.

Направен е опит и със фотоси на котки и други животни. С друг триумф софтуерът трансформира котката в гепард, лъва в тигър, а пумата в леопард.

Алгоритмите на основата на невронни мрежи са способни да извършват разнообразни задания, свързани с изображения. По-рано тази година откриватели от Масачузетския софтуерен институт (MIT) сътвориха невронна мрежа, която сформира описи с ингредиенти и предписания за изготвяна на ястия по тяхната фотография.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР