Нотингам Форест отстрани Шефилд Юнайтед с общ резултат 6:5 след

...
Нотингам Форест отстрани Шефилд Юнайтед с общ резултат 6:5 след
Коментари Харесай

Нотингам или Хъдърсфийлд - кой ще играе във Висшата лига?

Нотингам Форест в профил Шефилд Юнайтед с общ резултат 6:5 след продължения и дузпи в плейофите на Чемпиъншип за влизане във Висшата лига. Тимът ще се изправи против Хъдърсфийлд на 29 май на „ Уембли “ в Лондон в спор за място елита.

След 90 минути и продълженията резултатът бе 2:1 за гостите от Шефилд, а защото първият мач бе завършил с триумф 2:1 за Нотингам, се стигна до общото 3:3 и осъществяването на дузпи, при които домакините надвиха с 3:2.

Бренън Джонсън откри за 1:0 за Нотингам в 19-ата минута, а в 47-ата Морган Гибс-Уайт изравни. Джак Флек вкара за 2:1 за гостите в 75-ата минута. При дузпите домакините осъществиха три пъти против две точни дузпи за футболистите на Шефилд Юнайтед и по този начин Нотингам Форест се класира напред.

След края на мача почитатели на домакините нахлуха на терена, а на публикувани в обществените мрежи видеозаписи се вижда по какъв начин последовател на Нотингам блъска капитана на Шефилд Били Шарп. Мениджърът на Шефилд Юнайтед разказа случая като нахлуване и прикани за наказания против причинителя. От лагера на Нотингам Форест оповестиха, че ще сътрудничат на управляващите за разкриване на виновника, който ще получи доживотна възбрана да посещава мачове на клуба.

Двукратният европейски първенец Нотингам за последно взе участие във Висшата лига през 1999 година. Хъдърсфийлд пък игра в елита сред 2017-а и 2019-а, откакто бе пропуснал предходните 45 години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР