Нотингам Форест надделя с минималното 1:0 над Хъдърсфийлд и по

...
Нотингам Форест надделя с минималното 1:0 над Хъдърсфийлд и по
Коментари Харесай

Нотингам Форест се завърна във Висшата лига след 23-годишно прекъсване

Нотингам Форест надви с минималното 1:0 над Хъдърсфийлд и по този метод завоюва определяния като най-скъпия дуел във футбола. Според британската преса плейофният дуел за влизане от Чемпиъншип в Премиър лийг през тази година се прави оценка на към 170 милиона паунда, а единственото и уверено попадение бе дело на Леви Колуйл, който си означи автогол в 43-ата минута. Така двукратният притежател на КЕШ се завръща в най-високото равнище на британския футбол за пръв път от сезон 1998/99-а.

Футболистите на Стив Купър бяха доста по-добре представящия се отбор през първото полувреме и държаха самодейността през по-голямата част от игровото време. От своя страна Хъдърсфийлд имаше своите шансове, които се предоставиха пред играчите на Карлос Корберан главно с помощта на положителната игра на контраофанзива и отличните включвания на Сорба Томас.

Единственото попадение в дуела падна две минути преди края на първата част, когато Джеймс Гарнър центрира чудесно в наказателното поле, а Лени Колуйл в опит да изпревари Райън Йейтс я прати в личната си мрежа за 1:0.

През второто полувреме футболистите на Хъдърсфийлд подвигнаха оборотите и изнесоха играта в предни позиции, само че мъчно доближиха до по-опасни положения.

Една от най-интересните обстановки се получи в 73-ата минута, когато Хари Тофоло се опита да завоюва дузпа за своя отбор и потърси прикосновение в наказателното поле с Джак Колбек на Форест, само че Джон Мос не се заблуди и незабавно му сподели жълт картон. Впоследствие на повторението се видя, че прикосновение сред двамата има, само че реферът не промени позицията си и остави играта да продължи.

В 89-ата минута титулярният вратар на Нотингам Форест се контузи и трябваше да бъде сменен, което изправи на нокти някои от почитателите на отбора, само че това по този начин и не промени нищо и няколко минути по-късно Форест публично се трансформира в най-новия член на Премиър лийг.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР