Нотариалният акт за Руската църква е нищожен. Той е издаден

...
Нотариалният акт за Руската църква е нищожен. Той е издаден
Коментари Харесай

Разследване на Lupa.bg: Нотариалният акт на Руската църква е фалшив?

Нотариалният акт за Руската черква е незабележим. Той е публикуван през 1997 година, а самият храм е издигнат през 1914 година Нотариалният акт за мястото за градеж е от 1898 година Съобразно Закона за собствеността Русия не може да има искания към нея. Това съобщи пред Lupa.bg юристът Даниел Божилов.



„ Чл. 29. алинея 4 от Закона за собствеността споделя, че " непозната страна или междуправителствена организация може да придобива право на благосъстоятелност върху земя, здания и лимитирани вещни права върху неподвижен парцел в страната въз основа на интернационален контракт, на закон или акт на Министерския съвет. Чужда страна не може да придобива право на благосъстоятелност върху неподвижен парцел в страната по завещание. " По проблема с Руската черква нито едно от тези условия не е спазено ”, безапелационен е Божилов.

Той позволява, че безсъвестен нотариус е издал нотариален акт на съветското посолство у нас през 1997 година



„ Не може нотариус да издаде акт за благосъстоятелност въз основа на хвърчащ лист без щемпел. Освен това съветската черква не е в регистъра на църковните парцели ”, уточни юристът.

Вчера патриарх Неофит назначи четирима свещеници в Руската черква, с цел да бъдат възобновени богослуженията. С влизането в действие на Закона за вероизповеданията се постанови, че всички храмове на територията на страната са благосъстоятелност на Българската православна черква. На базата на този закон бяха извършени полицейски акции за неканонични свещенослужители, които бяха обсебили храмове “, сподели преподавателят в Духовната академия Костадин Нушев.

Руската църква е затворена шести ден, откакто ДАНС уличи в " активност, ориентирана против националната сигурност и ползи " и изгони съветският архимандрит Васиан и още двама чиновници на Руската черква.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР