Носталгията по социализма е манипулативна. Най-големият мит за Прехода е,

...
Носталгията по социализма е манипулативна. Най-големият мит за Прехода е,
Коментари Харесай

Носталгията по соца е манипулативна според Надежда Нейнски

" Носталгията по социализма е манипулативна . Най-големият мит за Прехода е, че не е донесъл нищо положително на България ", разяснява пред БТВ Надежда Нейнски, външен министър на България 1997-2001 година, някогашен водач на ОДС, евродепутат и дипломат на България в Турция.

По думите й даже най-големите критици на събитията след 10 ноември не могат да не признаят какъв брой доста се промени България , а компликациите по време на демокрацията са нещо естествено, тъй като е доста мъчно да се промени една система. Големият проблем е, че не се е трансформирал методът на мислене .

Според нея, би трябвало да разберем, че борбата за народна власт е всекидневие и дава като образец Турция, където младежите са извънредно дейни , даже когато има заплаха да бъдат задържани поради своите хрумвания, вземат участие интензивно в изборите и съумяват.

В България хората имат чувството, че изборът е злепоставен и нищо не зависи от тях, доста се приказва, че има фалшификации и огромен проблем е купеният избор, само че за да се преборим с тези отрицателни събитие би трябвало точно да участваме всеобщо в изборите , изяснява Нейнски.

За нея Съюз на демократичните сили идея, която ще пази в сърцето си , а ролята на обединяването е била епохална. " Преходът завърши с договарянията на България за влизане в Европейски Съюз От нас зависи какви водачи си избираме и по какъв начин пазиме ползите си . Не ни е отговорен Европейски Съюз, всеки самичък кове ориста си ".

Във връзка с работата й като дипломат в Турция , Нейнски е признателна, че е там в интервал, когато в страната се преплитат всички геополитически ползи .
 Горанов: България постоянно да е нащрек, когато Русия и Турция работят дружно Обновена
Горанов: България постоянно да е нащрек, когато Русия и Турция работят дружно

Координационният център във Варна е за учения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР