Носителят на Златната топка за 2000 г. Луиш Фиго вече

...
Носителят на Златната топка за 2000 г. Луиш Фиго вече
Коментари Харесай

УЕФА назначи Луиш Фиго за съветник

Носителят на Златната топка за 2000 година Луиш Фиго към този момент е консултант на Съюза на европейските футболни федерации (УЕФА). Бившият португалски национал, който в кариерата си игра за " Спортинг " (Лисабон), " Барселона ", " Реал " (Мадрид) и " Интер " е назначен от президента на централата Александър Чеферин.

" Вярвам, че с моя опит мога да оказа помощ на УЕФА и на европейския футбол. Ще се концентрирам върху техническите аспекти, както и разпоредбите на играта ", сподели Фиго и добави, че желае да бъде потребен на спорта. " Футболът ми е дал толкоз доста, че аз също желая да върна този жест и да оказвам помощ ".

Според Чеферин португалецът е отличен дипломат на играта и през годините е дал позитивен образец с изявите си.

" Той е почитан на всички места и освен поради това, че беше прелестен футболист. Аз съм доста благополучен, че Фиго към този момент е част от нашия екип. Неговият опит ще бъде скъп за УЕФА ", добави президентът на централата.

Фиго се причислява към някогашната футболистка Надине Кеслер и Деян Станкович, с който бяха съотборници в " Интер ". Двамата започнаха работа като съветници в УЕФА по-рано през годината.

Бившият халф постави завършек на кариерата си през 2009 година и в никакъв случай не е работил в областта на футбола като треньор или шеф. Фиго разгласи желанието си да се кандидатира за президент на ФИФА през 2015 година, когато получи рекомендации от Жозе Моуриньо и Дейвид Бекъм. По-късно обаче отдръпна кандидатурата си, заявявайки че не желае да има цялостна власт над нещо.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР