Носителят на Златната топка за 1994 година Христо Стоичков спира

...
Носителят на Златната топка за 1994 година Христо Стоичков спира
Коментари Харесай

Христо Стоичков не поднови лиценза - приключва с треньорството

Носителят на " Златната топка " за 1994 година Христо Стоичков стопира с треньорството, демонстрира инспекция на сътрудниците от " 24 часа ". Сайтът на треньорската школа у нас демонстрира, че 136 наставници имат най-високия лиценз на УЕФА PRO. От тях единствено двама - Стоичков и Христиакис Косианос, не са възобновили тапиите. Тази на Камата е изтекла в края на предходната година, а на гръцкият експерт - на 30 юни тази година.

Треньорската кариера на голмайстора на Мондиал'94 стартира през 2004 година, когато наследи Пламен Марков отпред на националния тим. В акцията за Световното състезание в Германия през 2006 година " лъвовете " останаха зад Холандия и Швеция. Ицо водеше отбора и в борбите за Евро 2008, само че напусна позицията напролет на 2007 година. В края на тези квалификации България финишира с 25 точки и остана отвън финалите поради дефицит на 1 точка. Другите спирки на Булгаро Феномена като ментор бяха Селта, Мамелъди Съндаунс, Литекс и ЦСКА. С " армейците " Стоичков изкара една лятна подготовка през 2013 година, когато за малко беше и притежател на клубните акции.

В последните години Камата се изявява на терена на спортната публицистика, като е коментатор и кореспондент в американската телевизия " Унивисион ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР