Носителят на Златната топка за 1990 година Лотар Матеус смята,

...
Носителят на Златната топка за 1990 година Лотар Матеус смята,
Коментари Харесай

Матеус: Обамеянг трови Борусия Дортмунд!

Носителят на Златната топка за 1990 година Лотар Матеус счита, че Пиер-Емерик Обамеянг трови атмосферата в Борусия Дортмунд с непрекъснатите си произволи. Както е известно, габонецът беше санкциониран за трети път този сезон преди мача с Волфсбург, защото пропусна значима среща с треньора и съотборниците си. През последните дни се появиха информации, че Арсенал е подготвен да заплати 60 милиона евро за правата му.

"Той доближи граници, в които разочарова доста хора в клуба. Не единствено измежду управлението, само че даже измежду своите съотборници и почитателите ", разяснява Матеус пред немската телевизия Sport1.

"Не може един обособен футболист да стои над тима и клуба. Трудно е някой различен да го замести, само че Обамеянг разочарова тима и скапва атмосферата в съблекалнята. Затова в Дортмунд би трябвало да намерят решение. "

"Там се разчита на неговите голове, с цел да се класира Борусия за Шампионската лига. В същото време считам, че огромна част от тима към този момент се настрои против него. "

Матеус разяснява и обичания си клуб Байерн, където продължава сагата дали треньорът Юп Хайнкес ще остане и за идващия сезон. 72-годишният експерт има намерение да се пенсионира дефинитивно през лятото, само че шефовете, играчите и почитателите на клуба го молят да остане.

"Той се отразява добре на футбола в Германия и на Байерн. Обичат го на всички места в Бавария. Но сега не виждам съответен негов заместител. Всеки в Байерн ще се радва, в случай че Юп реши да остане за още един сезон ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР