Носителят на трофея в турнира за Купата на България по

...
Носителят на трофея в турнира за Купата на България по
Коментари Харесай

Рилски спортист удари Локомотив София като гост в първия двубой от битката за бронза в женското баскетболно първенство

Носителят на трофея в шампионата за Купата на България по баскетбол при дамите Рилски състезател победи състава на Локомотив София като посетител в първия двубой сред двата отбора в разногласието за бронзовите медали в родното състезание.

Отборът от Самоков се наложи със 79:55 (21:10, 18:11, 20:12, 20:22) в столичната зала " Триадица " и по този начин направи първата крачка към третото място в крайното нареждане.

Спечелването на бронзовите медали за състава на Маргарита Маринкова може да стане факт още на следващия ден (19 април), когато от 16:00 ч. Рилски състезател приема столичанки в " Арена Самоков " и при възможен триумф ще завоюват серията с 2-0.

Иначе този следобяд в София гостите имаха предимство още през цялото време, изграждайки двуцифрен задатък още преди края на първата четвърт, а до почивката той доближи близо 20 точки при 39:21.

През второто полувреме самоковки продължиха да управляват събитията на паркета, като в един миг тяхната преднина доближи 30 пункта при 74:45 в хода на последната част.

Деница Манолова и Вероника Джикова станаха най-резултатни за спечелилите с по 15 точки, а Радина Илиева добави 12.

Междувременно за състава на Локомотив София Елеонора Петкова бе над всички с 19 пункта, а с 12 завърши Магдалена Георгиева.

Малко по-късно довечера ще бъде даден старт и на битката за купата в женското баскетболно състезание, в което за следващ път един против различен се изправят отборите на Берое и Монтана 2003. Първият мач посред им е през днешния ден от 18:30 ч. в зала " Общинска " в Стара Загора, а през тази седмица финалната серия ще се играе до три триумфа от пет дуела.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР