Носителят на трофея в Шампионската лига Реал Мадрид излиза срещу

...
Носителят на трофея в Шампионската лига Реал Мадрид излиза срещу
Коментари Харесай

Кой ще е супершампионът на Европа?

Носителят на трофея в Шампионската лига Реал Мадрид излиза против спечелилия в Лига Европа Айнтрахт (Франкфурт) на Олимпийския стадион в Хелзинки в конфликт за Суперкупата на УЕФА. „ Белите “ победиха Ливърпул на „ Стад дьо Франс “, с цел да стъпят на върха на Стария континент за 14-и път, до момента в който „ орлите “ надвиха с дузпи над Рейнджърс и по този метод завоюваха втория европейски трофей в историята си.

Реал и Айнтрахт ще се срещнат едвам за повторно. Първият и финален досега конфликт сред двата тима е на финала на КЕШ през 1960, когато „ белите “ печелят със 7:3.

За кралския клуб това ще бъде осма поява в дуел за Суперкупата на УЕФА. До момента „ белите “ имат четири победи и три загуби в тези срещи. Само Милан и Барселона са спечелили повече сходни титли – по пет. Айнтрахт дебютира в мач за Суперкупата.

Реал изигра единствено три контроли през предишния месец, с които тимът на Карло Анчелоти се приготви за новия сезон. В първата „ белите “ изгубиха с 0:1 от огромния си противник Барселона в Лас Вегас. След това Реал направи 2:2 с Клуб Америка, а в самия завършек на юли Карим Бензема и компания победиха с 2:0 Ювентус.

Айнтрахт към този момент стартира новия сезон в Бундеслигата, само че първият дуел бе пагубен – загуба с 1:6 от първенеца Байерн (Мюнхен). „ Орлите “ обаче имат вяра, че могат да покажат друго лице против Реал и откакто преди няколко месеца отстраниха Барселона, в този момент желаят да реализират триумф и против другия гранд на испанския футбол.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР