Носителят на трофея в Шампионската лига Челси спечели финала за

...
Носителят на трофея в Шампионската лига Челси спечели финала за
Коментари Харесай

Челси триумфира със Суперкупата на Европа

Носителят на трофея в Шампионската лига Челси завоюва финала за Суперкупата на Европа след триумф над Виляреал с дузпи. Така за повторно лондончани завоюваха този трофей. В постоянното време и продълженията резултатът беше 1:1, а след 6:5 при дузпите Челси завоюва борбата.

Попадението за Челси пристигна в 27-ата минута, а негов създател стана Зиеш. В 73-ата минута Жерар Морено възвърне равенството. В продълженията нямаше попадения и трябваше дузпите да решат носителя на трофея, а там по-точни бяха играчите на Томас Тухел.

Още във втората минута Жерар Морено пусна пас към Диа, само че Канте се оправи със обстановката. Челси опита рисков удар посредством Канте в 9-ата минута, само че топката мина настрана от вратата.

Тимо Вернер навлезе добре в наказателното поле на Виляреал, само че Албиол се оправи добре със обстановката и офанзивата на британския отбор спря.

В 27-ата минута Зиеш откри резултата в интерес на Челси след пас на Хавертц.

GOAL! Chelsea 1-0 Villarreal (Ziyech 27').
— #SuperCup (@ChampionsLeague)
Менди се оправи отлично с рисков удар към него насочен от Диа в 33-ата минута и резервира преднината на отбора си. Челси отвърна с удар на Алонсо, само че Асенхо избави ефектно.

Малко преди края на първата част голмайсторът на Челси Хаким Зиеш напусна наложително терена, а на негово място се появи Пулишич.

В добавеното врема на първата част Алберто Морено насочи рисков шут от няколко метра, само че топката не пожела да влезе в мрежата, удряйки напречната греда.

През втората част Хавертц стреля чудесно в 48-ата минута, само че топката не откри задачата, преминавайки страни от вратата. Четири минути по-късно удар на Жерар Морено нацели страничния дирек на вратата на Менди.

В 68-ата минута удар на Еступинян беше избавен с опитност от Менди, само че Виляреал в тези минути играеше много по-добре от лондончани. Минута по-късно и Тригерос опитва мерника си, само че още веднъж гол нямаше. Виляреал стигна до изравняването в 73-ата минута с гол на Жерар Морено, който получи отличен пас от Диа и не сбърка.

GOAL! Chelsea 1-1 Villarreal (Gerard Moreno 73').
— #SuperCup (@ChampionsLeague)
В идващите минути след попадението на Виляреал, Челси потегли да търси втори гол. До края на постоянното време не паднаха нови голове и се стигна до продълженията.

Челси имаше чудесна опция да поведе още веднъж в резултата, само че в 100-ата минута Пулишич прати топката настрана от вратата. Така, откакто не паднаха нови голове в продълженията пристигна ред и на дузпите. Специално за тях, на вратата на Челси застана Кепа, който размени Менди в 119-ата минута.

Първи от бялата точка изпълняваха играчите на Челси, Хавертц извърши първата и пропусна. Жерар Морено осъществя малко с шанс, откакто топката се отклони леко от гредата, само че влезе в мрежата на Челси. Аспиликуета не сбърка при второто осъществяване на лондончани. Манди обаче пропусна и резултатът остана еднакъв - 1:1 при дузпите. Маркос Алонсо се разписа и Челси излезе напред в резултата. Еступинян изравни. Маунт също не сбърка от бялата точка. Гомес също не сбърка, резултатът още веднъж е подравнен. Жоржиньо също не пропусна за Челси. Петата дузпа за Виляреал извърши Раба и не пропусна - 4:4 при дузпите. Пулишич не пропусна при шестата дузпа за Челси. Фойт също не пропусна за Виляреал. Рюдигер направи резултата 6:5 при дузпите. Раул Албиол пропусна и по този начин Челси завоюва Суперкупата на Европа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР