Носителят на трофея Реал Мадрид гостува на Челси в реванш

...
Носителят на трофея Реал Мадрид гостува на Челси в реванш
Коментари Харесай

Реал Мадрид изглежда сигурен полуфиналист, но Челси вече стресира “белите” в подобна ситуация

Носителят на трофея Реал Мадрид гостува на Челси в реванш от четвъртфиналите в Шампионската лига. Футболистите на Карло Анчелоти имат добра преднина от 2:0 и са любимци за продължение напред. Преди седмица те бяха с класа на противника си и се постановиха след попадения на Карим Бензема (21’) и Марко Асенсио (74’).

Поне на хартия Челси е новобранец и поради неубедителната си форма, откакто има четири загуби в последните си пет срещи във всички шампионати. Засега до смяна в играта не води и назначението на Франк Лампард за управител. На другия полюс са испанците - четири победи в миналите пет дуела.

И въпреки всичко Челси не е за отписване, тъй като единствено преди година по същото време тимът беше на крачка от ефектен поврат в общия резултат. Тогава двата отбора отново бяха противници на този стадий от ШЛ, а Реал беше спечелил първия мач на “Стамфорд Бридж ” с 3:1. В ответната среща на “Бернабеу ” “сините ” дръпнаха с 3:0, което щеше да ги класира за полуфиналите. Все отново първенецът на Ла Лига съумя да върне едно попадение и да прати мача в продължения, където домакините осъществиха още един път и продължиха напред към спечелването на трофея.

Сега Лампард няма да може да разчита на Бен Чилуел, който получи червен картон в първата среща. Заради контузия от същия конфликт пък навън е и Калиду Кулибали. Новото попълнение в защита Беноа Бадиашил няма картотека за ШЛ. Кай Хавертц пък е под въпрос поради болки в коляното.

Анчелоти няма такива проблеми, като единственият отсъстващ е Ферлан Менди, само че тимът от дълго време привикна да играе без него. Тони Кроос, Винисиус Жуниор, Едуардо Камавинга и Лука Модрич получиха отмора в последния мач, като първите двама даже не бяха в групата, а французинът и хърватинът записаха единствено по няколко минути.

Победителят от тази двойка ще играе на полуфиналите с Манчестър Сити или Байерн (Мюнхен). В този двубой британският тим има преднина от 3:0.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР