Носителят на трофея от миналия сезон Манчестър Сити срази като

...
Носителят на трофея от миналия сезон Манчестър Сити срази като
Коментари Харесай

Манчестър Сити победи Юнайтед и ще защитава трофея си от Купата на Лигата

Носителят на трофея от предишния сезон Манчестър Сити съкруши като посетител градския противник Манчестър Юнайтед с 2:0 на " Олд Трафорд " и се класира за финала в шампионата за Купата на Лигата за четвърта поредна година. Воденият от Хосеп Гуардиола отбор ще пази трофея си против Тотнъм. " Шпорите " отстраниха през вчерашния ден втородивизионния Брентфорд с 2:0 в лондонския конфликт от полуфиналите, а през днешния ден " жителите " ликуваха с голове на Джон Стоунс (50) и Фернандиньо (83).

Първата част бе равностойна, като нито един от двата отбора не съумя да осъществя някое от ситуациите си. Пропуски за домакините направиха Бруно Фернандеш, Хари Магуайър и Мактоминей, които не откриха очертанията на вратата. Мерникът на гостите бе малко по прецизен и в 13-ата минута даже бяха доста покрай гола, само че след удара на Кевин де Бройне топката се удари в дясната греда. В последните секунди на полувремето пък Рияд Марез опита шанса си, само че шутира около вратата.

След почивката в 50-ата минута след осъществяване на директен свободен удар Люк Шоу изпусна Джон Стоунс на задната греда и бранителят даде преднина на " жителите ". Седем минути по-късно Стърлинг можеше да удвои задатъка на гостите, откакто отклони с глава подаване от фланга, само че Хендерсън избави, а в 62-ата минута се намеси уверено и при удар на Марез.

В 64-ата минута Хари Магуайър изпревари всички след корнер, само че отново не откри задачата. Осем минути по-късно Погба видя Фернандеш, който бе изтърван сам-самичък в наказателното поле, само че португалецът също не бе прецизен.

Фернандиньо (83) вкара втори гол за Сити и постави точка. При центриране от корнер Уан-Бисака почисти тъкмо в краката на бразилеца, който от воле не остави никакви шансове за Хендерсън, а по-късно мачът просто се доиграваше.

Така " жителите " се класираха за финала и ще пазят трофея си на " Уембли " против Тотнъм на 25 април.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР