Носителят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка ще

...
Носителят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка ще
Коментари Харесай

Стан Вавринка ще играе на Sofia Open 2022 -

Носителят на три трофеи от " Големия шлем " Стан Вавринка ще играе на Sofia Open 2022. Турнирът от сериите ATP 250 е от 25 септември до 2 октомври в " Арена Армеец ". Шампионът на Australian Open 2014, " Ролан Гарос " 2015 и US Open 2016 получава " уайлд кард " за главната скица на седмото издание на шампионата в София.

Швейцарската тенис звезда е притежател на 16 ATP трофеи. Впечатляващият му бекхенд с една ръка го е трансформирал в любим на почитателите по света. Това ще е третото му присъединяване на Sofia Open след 2018 година, когато игра полуфинал, и 2019-а.

Стан Вавринка е третата огромна международна звезда, сигурен участник на Sofia Open 2022. Двукратният първенец на българска земя Яник Синер се завръща с упоритост за хеттрик от титли в София.

Приказката на италианският суперталант към огромните триумфи на равнище АТP и към върховете на международния тенис започва на Sofia Open през 2020 година Тогава Синер се трансформира в първият тенисист, роден през 2001 година, завоювал ATP купа. През предходната година се трансформира в най-младият първенец на шампионат от категория АТP 500 след триумфа си във Вашингтон.

Върна се в София и стана първият, защитил купата си. През ноември 2021 година стана първият тенисист, роден след 2000 година, влезнал в топ 10 в света. След скорошния му успех на шампионата в Умаг, към този момент има 6 ATP трофеи – най- младият, постигнал това, от Новак Джокович през 2007 година Стабилните изяви на Синер не престават и през 2022 година - стигна четвъртфинали на два шампионата от " Големия шлем ". Първо в Австралия, а по-късно и на " Уимбълдън ", където изигра героичен петсетов мач с бъдещия първенец Джокович.

Италианецът сега е на 14-о място в конкуренцията за Финалите на ATP в Торино и втори в конкуренцията за ATP NextGen Финалите в Милано. Участието си на Sofia Open 2022 към този момент удостовери и другият финалист от шампионата в българската столица през предходната година - Гаел Монфис.

Големият шоумен от Франция разгласи, че се завръща в София, окуражен да стигне една крачка по-напред - до трофея. През 2019 година Монфис изигра страховит четвъртфинал, отстранявайки Стефанос Циципас, преди да бъде надвит от бъдещия първенец и сегашен №1 в света Данийл Медведев. През предходната година доближи до финала, където бе надвит от Синер.

Билетите за Sofia Open 2022 са в продажба - онлайн на Eventim.bg и в партньорската мрежа в цялата страна.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР