Носителят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка отпадна

...
Носителят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка отпадна
Коментари Харесай

Проблемите на Вавринка продължиха с ранно отпадане в "Куинс"

Носителят на три трофеи от Големия шлем Стан Вавринка отпадна във втория кръг на тенис шампионата на трева в " Куинс ". Швейцарецът позволи загуба в три сета от Сам Куери след оспорвана борба на кортовете в Лондон – 5:7, 7:6 (3), 1:6, а срещата продължи 1.57 часа.

Вавринка продължава да бъде неуверен след завръщането си на корта след травма в коляното. Той остава с негативен баланс от началото на годината, като има пет победи и осем загуби. Вавринка преодоля първия кръг с добра игра, надделявайки над Камерън Нори, само че в дуела с американеца, който е №13 в света, не беше на равнище.

Дотук през годината Вавринка е печелил единствено един път два поредни мача, като това се случи на шампионата в София през февруари. Швейцарецът позволи едвам второ проваляне против Куери в съперничеството им от седем срещи.

В момента Вавринка е №261 в света, като позволи огромен срив поради отпадането в първи кръг на " Ролан Гарос ". Преди година във френската столица швейцарецът игра край против Рафаел Надал, само че загубата му от Гийермо Гарсия-Лопес го изпрати отвън топ 200 на международната класация.

На четвъртфиналите в " Куинс " Куери ще чака спечелилия от мача сред Марин Чилич (№1 в схемата) и Жил Мюлер. Те са в горната половина на схемата, до момента в който в долната е Григор Димитров, който в четвъртък играе против Новак Джокович.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР