Носителят на титлата на България МФК Спартак загуби с 2:4

...
Носителят на титлата на България МФК Спартак загуби с 2:4
Коментари Харесай

МФК Спартак игра силно срещу гранда Спортинг , но загуби 1/8 финала в Шампионската лига

Носителят на купата на България МФК Спартак загуби с 2:4 осминафиналната си среща със Спортинг (Лисабон) от Шампионската лига по плажен футбол в Назаре, Португалия. Варненци оставиха доста положителни усещания с играта си през днешния ден, като изнесоха мощен мач и в нито един миг не се стреснаха от извънредно класния си противник, в чийто състав играят някои от най-хубавите плажни футболисти в последните години. Шестима са сегашни национали на Португалия, а бразилският им вратар Мао е избиран за най-хубав на поста си в света за последните 4-5 години.

Резултатът бе открит с гол на легендата Маджер в 6-ата минута. В 8-ата Джордан Сантос удвои за португалците. Минута по-късно Филип Филипов съумя да понижи за българите, откакто бе изведен от Константинос Папастадопулос, напредна и нанесе мощен удар. Вратарят съумя да удари топката, само че все пак тя кацна в мрежата му. В последните секунди спартаковци се разминаха с изравняването, като пропуснаха състояние от няколко метра. В началото на втората третина Джордан Сантос повиши резултата с гол от статично състояние. В 18-ата минута бе и най-красивият миг в мача, когато Маджер осъществя с прелестна задна ножица, правейки резултата 4:1 за Спортинг. В 21-ата минута Филип Филипов вкара от дузпа, оформяйки крайното цифрово изражение. От тук докрая Спартак успяваше да се оправи съвършено в отбрана, а напред стигаше до положителни обстановки за гол, които за жал не бяха осъществени.

В последна сметка представянето на варненци дотук може да се окачестви като същински героизъм. Възпитаниците на Симеон Христов победиха в първите си два мача първенеца на Франция Марсилия с 5:3 и първенеца на Чехия Теплице със 7:3. В третия си дуел българите паднаха от актуалните европейски първенци от Брага, само че по този начин или другояче към този момент бяха станали първият ни отбор, прескочил групите на Шампионската лига. Нашият тим е напълно аматьорски, а противниците му са професионални клубове, които разполагат с класни чужденци, огромни щабове и бюджети, доближаващи се до тези в огромния футбол. МФК Спартак продължава присъединяване си в Шампионската лига, като ще спори за местата от девето до 16-то. Първият им конфликт е на следващия ден от 12,15 ч., когато ще се изправят против латвийския Крейз, който през днешния ден загуби от съветския Локомотив с 1:5.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР