Носителят на Суперкупата Левски София се класира за полуфиналите в

...
Носителят на Суперкупата Левски София се класира за полуфиналите в
Коментари Харесай

Левски победи Берое 2016 и е на полуфинал в турнира за Купата на България по волейбол

Носителят на Суперкупата Левски София се класира за полуфиналите в шампионата за Купата на България.

" Сините " надиграха мъчно отбора на Берое 2016 (Стара Загора) с 3:1 (23:25, 25:22, 25:14, 25:23) в четвъртфинален конфликт, игран в зала " Левски София.

Утре (20 януари) Левски ще срещне спечелилия от мача Монтана - Хебър, който е по-късно довечера.

Столичани не направиха най-хубавия старт в срещата, с което дадоха опция на противника да мечтае. Старозагорци бяха на път да стигнат до триумф във втората част, само че в основните обстановки (14:18) обаче блокадата на Светослав Гоцев даде подтик на " сините " и съумя да ги върне в мача.

Домакините заиграха още по-вдъхновено в третия гейм, запазвайки превъзходството си. Впоследствие това нахъса съперника, който не спря да се бори, само че носителите на Суперкупата надвиха.

Двата тима потеглиха равностойно в срещата, след деветата точка Берое пое самодейността за малко (11:9). Положението не се резервира за дълго, след което играта още веднъж бе точка за точка. " Сините " взеха нещата в свои ръце след 12-та точка, само че не удържаха темпото, вместо това функциите се размениха. В основните моменти (21:19) Левски още веднъж поведе, само че противникът продължи да ги държи на нокти. В последна сметка беройци завоюваха гейма и поведоха в мача.



Вторият гейм стартира идентично, след което " зелено-белите " още веднъж взеха превес, само че доста по-рано в сравнение с в предходния. От щаба на " сините " направиха някои смени, само че не дадоха стремежи резултат изначало. Волейболистите на Мирослав Живков бяха преобладаващи до 18:14, само че позволиха съмнения и противникът се възползва от това. Старозагорци се пропукаха на посрещане след мощния сервис на домакините, които усъвършенстваха и играта си на обсада. След 20-а точка столичани набраха инерция и постановиха волята си, изравнявайки резултата.

Вдъхновени от триумфа във втората част, левскарите продължиха възходящата си линия и поведоха в мача след 25:14.

" Зелено-белите " демонстрираха друго лице в решителния четвърти гейм, вземайки самодейността изначало. Беройци обаче не устояха и позволиха да бъдат настигнати от домакините. Момчетата на Николай Желязков бяха водещи в идващите минути, само че във значимите обстановки противникът откри сили и съумя да ги настигне. В самия край двата отбора се догонваха, само че " сините " първи стигнаха до гейм и мачбол. Грешка на Спас Байрев постави завършек на разногласието и Левски се поздрави с триумфа, класирал ги за полуфиналите.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР