Носителят на шест титли от Големия шлем Борис Бекер беше

...
Носителят на шест титли от Големия шлем Борис Бекер беше
Коментари Харесай

Германската федерация по тенис назначи Борис Бекер за съветник

Носителят на шест трофеи от Големия шлем Борис Бекер беше назначен на работа във федерацията по тенис на Германия. Легендарният немец ще би трябвало да " върне славата на спорта в страната ", се споделя в известие.

Длъжността на Бекер ще бъде консултант на тима за купа " Дейвис " както и топ тенисистите на Германия, измежду които двамата братя Александър и Миша Зверев. Славният немец ще би трябвало да редуцира дистанцията с водещите народи в спорта.

Riesiges Interesse auch nach der Pressekonferenz bei den Radio- und TV-Interviews mit @TheBorisBecker und @BarbaraRittner. pic.twitter.com/4fIewdSrUf
— DeutscherTennisBund (@DTB_Tennis) August 23, 2017

Неговият контракт е до олимпийските игри в Токио през 2020 година

В предишното Бекер беше треньор за купа " Дейвис ", като работеше на поста сред 1997 и 1999 година, само че напусна поради проблеми с федерацията.

В славната си кариера германецът има 9 трофеи на сингъл, два пъти е триумфирал с купа " Дейвис ", а също така има и олимпийска купа на двойки от Барселона 1992 в дует с Майкъл Щих.

 Бекер беше треньор на Джокович близо три години, в които сърбинът завоюва шест трофеи от Големия шлем.
© Associated Press

Бекер беше треньор на Джокович близо три години, в които сърбинът завоюва шест трофеи от Големия шлем.

В последните години Бекер се отдаде на треньорска кариера, в която също записа огромни триумфи. Той работеше с някогашния №1 в света Новак Джокович сред 2013 и 2016 година Докато двамата бяха дружно сърбинът завоюва шест от 12-те си трофеи от Големия шлем.

Изненадващо през 2016 година Бекер и Джокович се разделиха, а оттогава сърбинът няма значима купа.

" Тенисът е част от моето сърце, това е нещото, което върша най-добре. Няма потребност да приказвам за моите достижения като състезател, само че мога да кажа, че се гордея с постигнатото в треньорската ми кариера ", сподели Бекер на конференция.

Той изясни, че задачата му е да върне Германия на върха, където тя беше по неговото време. Бекер е последният немец с купа при мъжете от Големия шлем – Australian Open 1996.

След неговото отричане и залеза на кариерата на Щефи Граф, ползата към тениса в страната внезапно спадна.

" Ще работя до олимпийските игри в Токио, като до тогава би трябвало да реализираме първични резултати, да сложим една основа. Според мен това е най-важното на този стадий ", приключи Бекер.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР